Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iskorišteno tek dva posto

Utrka s vremenom: Ostajemo li bez novca za obnovu od potresa? Što je ono govorio Plenković...

Aktualno Galerija Obnova stoji i - ni makac - 1 Obnova stoji i - ni makac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnova stoji i - ni makac - 2 Obnova stoji i - ni makac - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obnova stoji i - ni makac - 3 Obnova stoji i - ni makac - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lada Ratković Bukovčan Lada Ratković Bukovčan Foto: DNEVNIK.hr +3 Nataša Traminšak Galerija 1/8 >>
Hrvatska do lipnja ove godine mora potrošiti pet milijardi i 100 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti namijenjenih za obnovu javnih zgrada nakon potresa. Kako je do sada iskorišteno samo dva posto od tih sredstava, Hrvatska je u velikoj utrci s vremenom i prijeti nam gubitak europskog novca.

"Od početka je rok zadan 17. lipanj 2022. sve projkekcije onoga što su ministarstva započela su za 17. lipnja, kako će biti i koliko će se sredstava iskorititi do tog datuma, tada ćemo tek podvući crtu", kaže Nataša Tramišak, Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

"Zgrada muzeja, krovište, predivna reprezentataivna dvorama, krovište atrija on je sam muzej je ono što je najteže oštećeno dakako oštećeno je i 10 umjetnina", rekla je Lada Ratković Bukovčan, ravnateljica muzeja Mimara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nije u šoldima sve? Zašto nam prijeti gubitak europskih milijardi? Dobili smo kamione novca, nesposobni smo ga potrošiti u roku

Mostovi saborski zastupnici poručili su u petak da cjelokupna Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem mora dati ostavku nakon što je Europska komisija odbila produljiti rok RH za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za obnovu Zagreba, kroz sanaciju posljedica potresa.

Premijer je govorio da je najmanji problem tražiti produljenje roka. 30. kolovoza 2021. je kazao da će, ako bude potrebno, tražiti produljenje roka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DEMANTIRALA ODBIJENICU IZ BRUXELLESA Obuljen Koržinek o povratu milijardi kuna Fonda solidarnosti: Nismo tražili produljenje roka, ne možemo licitirati o kašnjenjima

"Najmanji je problem dignuti telefon i tražiti predsjednicu Europske komisije", izjavio je tada premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene