Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALI KORACI

Građani Zagreba obnovu nakon potresa čekaju kao ozebli sunce: "Dinamika je zabrinjavajuće loša, s tendencijom da takva i ostane"

Aktualno Galerija +0 Šteta od potresa u Zagrebu - 4 Galerija 1/1 >>
Budući da je glavna tema u Zagrebu ovih dana bila demografija, obnova je pala u drugi plan.

Dimnjak koji se odvojio od zgrade u središtu Zagreba napokon ide u sanaciju. Dugo se čekalo i pokušavalo, rekao je izvođač radova, jer sanacija dimnjaka visokog 25 metara nije jednostavna. Na njoj će tjedna dana raditi osam radnika.

"Ovaj posao je za najhrabrije, najodlučnije, a mi ćemo ga odraditi", rekao je voditelj radova Emir Bosnić.

Za odraditi ima još puno toga jer zgrade prijete za svih strana. Prije mjesec dana komad fasade pao je na 16-godišnjeg dječaka.

Damir Vanđelić, šef Fonda za obnovu, misli da će nove izmjene Zakona o obnovi ubrzati stvari jer je za nekonstrukcijsku obnovu već pristiglo 1250 prijava.

"Fond više za nekonstrukcijsku obnovu ne zavisi od Ministarstva, nego to samostalno možemo provoditi. Ugrožene su i imovina i ljudi koji prolaze pored zgrada", rekao je Vanđelić reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON AFERE I OSTAVKE Matija Posavec najavio kandidaturu za župana: "Uvijek je važno slušati mišljenje građana"

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić Tko može, neka ne ide Odlučeno kako će izgledati Kolona sjećanja u Vukovaru, slijedom uputa epidemiologa: "Na razmak će paziti COVID redari"

U Zagrebu političari u posljednje vrijeme najviše govore o demografiji, ali da bi se bebe rađale, domovi moraju biti sigurni.

"Prošlo je od potresa godinu i pol dana. Dinamika je zabrinjavajuće loša s tendencijom da takva i ostane", rekao je Trpimir Goluža, Mostov zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Građani obnovu čekaju kao ozebli sunce. Prije mjesec dana uživo je u Dnevniku Nove TV objavljena prva odluka o gradnji kuće razrušene u potresu. Međutim, pomaka još nema jer na stepenicama koje bi trebale voditi do prve kuće koja će biti obnovljena nakon potresa, umjesto temelja, raste trava.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene