Pojedini kandidati na parlamentarnim izborima nisu osvojili niti jedan glas, dok su se drugi provukli zahvaljujući visokim mjestima na listama, iako su osvojili iznimno mali broj glasova birača.

Galerija


Ni mama, ni tata, ni prijatelji, ni rodbina, a ni oni sami nisu glasali za sebe, iako su bili kandidati na parlamentarnim izborima. Čak 26 kandidata nije osvojilo niti jedan glas. To znači da nisu glasali niti sami za sebe. Među njima prednjače kandidati iz Hrvatske stranke vidik.

Vezani članci Davor Bernardić održao govor u izbornoj noći Bernardić konačno progovorio u središnjici SDP-a: "Ne bježim od odgovornosti, spreman sam otići" Davor Bernardić i Andrej Plenković Žestoka svađa: Plenković inzistirao da Bernardić kaže tko su fašisti

Čak 10 članova te stranke izbore je završilo s nula glasova. To su: Matija Bratanović, Ivan Maturanec, Snježana Lazarin, Artur Kalin, Laura Benc, Larisa Kalin, Marica Ač, David Angjal, Marija Flanjak i Darko Podgorelec.

Nula glasova na parlamentarnim izborima imaju i Slobodan Obreza iz SRP-a, Vlasta Medar iz Demokrata, Ivan Bastalec iz HDS-a, ali i trojac iz stranke Abeceda, Milka Ozimec, Dušan Hrubik i Branko Ozimec. Iz saveza BDSH, HBPS nijedan glas nisu dobili Darijo Banić i Rudolf Lukman.

Hrvatska stranka građanskog otpora (HSGO) ima jednu osobu koja nije osvojila niti jedan glas - Šteficu Pižir. Nula glasova osvojili su i Silvano Starčić iz Hrvatske stranke reda te Marica Apučić iz Hrvatske stranke budućnosti.

Iz Stranke Hrvatskog Zajedništva nula glasova imaju Zlatko Mužić, Karmela Fišer i Mirjana Spajić. Iz stranke Moja voljena Hrvatska Boris Kružić i Kaleb Džodan također nisu osvojili niti jedan glas. 

Ulaze u Sabor, ali...

Ima i onih koji u Sabor ulaze, ali s iznimno malo glasova. Jedan od najodanijih suradnika Davora Bernardića, koji je ujedno i glavni tajnik SDP-a, Nikša Vukas osvojio je tek 132 glasa. U Sabor je ušao jer je bio treći na listi u I. izbornoj jedinici.

Željko Reiner iz HDZ-a bio je drugi na listi u I. izbornoj jedinici. Osvojio je 542 glasa, no ipak ulazi u Sabor.

Andro Krstulović Opara ušao je u Sabor sa samo 907 glasova birača.

Josip Salapić iz sedme izborne jedinice također ulazi u Sabor kao peti na listi HDZ-a, sa samo 224 glasa.