Manje od dva sata preostala su do isteka roka za predaju lista za parlamentarne izbore. Mnogi su čekali posljednji dan za odlazak u Državno izborno povjerenstvo. U večernjim satima u Zagreb je stigao i Željko Kerum.

Galerija


Do objave Večernjih vijesti Nove TV u Saboru su predane 162 kandidacijske liste, a najavljeno ih je još desetak, javio je iz Sabora reporter Andrija Jarak.

Vezani članci Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke Kerum: "U vladajućim strankama već je mala panika jer su mislile u 9. i 10. izbornoj jedinici napraviti velike rezultate. Ali situacija je sasvim drukčija" Državno izborno povjerenstvo U ponoć istekao rok za predaju kandidatura, neke stranke pred DIP stigle u zadnji tren

U 12. izbornoj jedinici gdje se natječu predstavnici nacionalnih manjina zasad je zaprimljeno 17 kandidatura. Čak su četiri stranke odlučile predati kandidacijske liste u 23:30, pola sata prije isteka roka što će otežati posao djelatnicima DIP-a jer će morati ostati raditi do kasnih noćnih sati.

U večernjim satima iz Splita je stigao i Željko Kerum sa svojim pristašama te kaže da će podržati one stranke koje razumiju Dalmaciju.

"Naši zastupnici dosadašnji nisu Dalmaciju dovoljno zastupali, neću reći da bi mi trebali biti kao IDS u Istri, različiti svjetonazori i ideologija, ali ja i moja stranka zastupamo Dalmaciju“, rekao je Željko Kerum.

Plenkovića brine fragmentacija birača.

"Idemo biti bolji od drugih. Vidjeli smo kakva je bila situacija u predsjedničkim izborima, ja sam to tada vrlo jasno rekao, a sad ću ponoviti, jedan broj ljudi koji su od centra na desno birali su tada Škoru, rezultat koji su dobili jest da su dobili SDP-ovog kandidata na Pantovčaku. Ja sam uvjeren da je većina tih birača razumjela što se događa kada dolazi do fragmentacije biračkoga tijela“, kazao je Andrej Plenković.

Bandić poziva da se gleda tko je što napravio.

"Od prodavača magle, sijača iluzija, sijanje straha, podjela na crvene i crne, povijest se ponavlja 30 godina. Ja očekujem na ovim izborima da se konačno progleda i da se umjesto ideoloških podjela i ukopanosti u rovove, gleda tko je što napravio“, rekao je Milan Bandić.

Petrov očekuje da će biti zabavno.

"U zadnjih mjesec dana davali su nam nula, došli smo do osam i čeka nas još mjesec dana, bit će zabavno. Oni koji budu htjeli mijenjati Hrvatsku, ti će dobiti priliku, među ovima koji su sada, mi takvog partnera ne vidimo. Takvi su dobili dva puta priliku, nisu je iskoristili“, smatra Božo Petrov.