Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rok je u 23:30

Kerum predao kandidacijske liste: "Neću reći da bismo trebali biti kao IDS u Istri, ali..."

Željko Kerum
Željko Kerum DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Jarak Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr +0 Željko Kerum Galerija 1/2 >>
Manje od dva sata preostala su do isteka roka za predaju lista za parlamentarne izbore. Mnogi su čekali posljednji dan za odlazak u Državno izborno povjerenstvo. U večernjim satima u Zagreb je stigao i Željko Kerum.

Do objave Večernjih vijesti Nove TV u Saboru su predane 162 kandidacijske liste, a najavljeno ih je još desetak, javio je iz Sabora reporter Andrija Jarak.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Iznenađenje izbora Možemo osvojilo sedam mandata, Tomislav Tomašević: "Pokazali smo im da možemo" Mladen Grdović pokazao tetovaže OBRATIO SE I KERUM Mladen Grdović kroz suze o izborima i tetovažama: "Virujen da će Torcida glasati za mene... Gledajte što jedino imam u životu"

U 12. izbornoj jedinici gdje se natječu predstavnici nacionalnih manjina zasad je zaprimljeno 17 kandidatura. Čak su četiri stranke odlučile predati kandidacijske liste u 23:30, pola sata prije isteka roka što će otežati posao djelatnicima DIP-a jer će morati ostati raditi do kasnih noćnih sati.

U večernjim satima iz Splita je stigao i Željko Kerum sa svojim pristašama te kaže da će podržati one stranke koje razumiju Dalmaciju.

"Naši zastupnici dosadašnji nisu Dalmaciju dovoljno zastupali, neću reći da bi mi trebali biti kao IDS u Istri, različiti svjetonazori i ideologija, ali ja i moja stranka zastupamo Dalmaciju“, rekao je Željko Kerum.

Plenkovića brine fragmentacija birača.

"Idemo biti bolji od drugih. Vidjeli smo kakva je bila situacija u predsjedničkim izborima, ja sam to tada vrlo jasno rekao, a sad ću ponoviti, jedan broj ljudi koji su od centra na desno birali su tada Škoru, rezultat koji su dobili jest da su dobili SDP-ovog kandidata na Pantovčaku. Ja sam uvjeren da je većina tih birača razumjela što se događa kada dolazi do fragmentacije biračkoga tijela“, kazao je Andrej Plenković.

Bandić poziva da se gleda tko je što napravio.

"Od prodavača magle, sijača iluzija, sijanje straha, podjela na crvene i crne, povijest se ponavlja 30 godina. Ja očekujem na ovim izborima da se konačno progleda i da se umjesto ideoloških podjela i ukopanosti u rovove, gleda tko je što napravio“, rekao je Milan Bandić.

Petrov očekuje da će biti zabavno.

"U zadnjih mjesec dana davali su nam nula, došli smo do osam i čeka nas još mjesec dana, bit će zabavno. Oni koji budu htjeli mijenjati Hrvatsku, ti će dobiti priliku, među ovima koji su sada, mi takvog partnera ne vidimo. Takvi su dobili dva puta priliku, nisu je iskoristili“, smatra Božo Petrov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene