Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predao ih i Pupovac

HNS predao kandidacijske liste, Štromar: ''Sljedeća Vlada će biti najbolja jer će u njoj biti HNS''

HNS predao kandidacijske liste
HNS predao kandidacijske liste DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija HNS predao kandidacijske liste HNS predao kandidacijske liste Foto: DNEVNIK.hr +0 HNS predao kandidacijske liste Galerija 1/2 >>
HNS je predao Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za 10 izbornih jedinica na nadolazećim parlamentarnim izborima.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) Predrag Štromar, zajedno sa zamjenikom predsjednika Stjepanom Čurajem te potpredsjednicima stranke Karolinom Juzbašić i Jasminom Krizmanićem, predao je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste HNS-a za deset izbornih jedinica.

Pročitajte i ovo Marko Milanović Litre - 1 Odgovorio mu DIP Milanović Litre prijeti prijavom: "Glasao sam za sebe, ali na biračkom mjestu nemam niti jedan glas" Slaven Hojski, Državno izborno povjerenstvo popis birača DIP ima poruku za građane uoči izbora za Europski parlament: "Problem koji se javio na ovim izborima treba riješiti"

Predrag Štromar, predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati i potpredsjednik Vlade na odlasku, rekao je nakon predaje izbornih lista ''sljedeća vlada biti najbolja vlada jer će u njoj sudjelovati HNS''.

''Dok su se drugi svađali, mi smo radili, gradili, obrazovali, a tako ćemo nastaviti i dalje. S našim mandatima garancija smo građanima da će se i dalje obnavljati bolnice, vrtići, zgrade, da se stambena pitanja mladih ljudi rješavaju i da se nastavlja reforma obrazovanja. Nećemo se svađati, radit ćemo za dobrobit naših građana”, rekao je novinarima Štromar.

S kime će u Vladu?

Kaže da će HNS biti u vladi s onima koji će prihvatiti njihov program koji, napominje, rade zajedno s građanima. Upitan je li HNS-u svejedno hoće li u vladi biti s lijevom ili desnom opcijom, Štromar je odgovorio da će biti u vladi i odraditi sve ono što treba građanima, bez ideologije.

“Hrvatska mora ići naprijed, a ne ekstremno desno ni ekstremno lijevo. Nećemo prihvatiti nikakav ekstremizam ni populizam, nego samo ono što će se raditi na dobrobit građana”, dodao je.

Štromar kaže da HNS-u nisu prihvatljivi ekstremisti koji su s Miroslavom Škorom, Ladislavom Ilčićem ili Velimirom Bujancem jer ''samo razmišljaju kako nekom ideologijom doći na vlast, biti u Saboru, uhljebiti se, a ne kako napraviti dobro građanima''. ''Uopće ne govore o školama, bolnicama, rješavanju stambenih pitanja mladih, o povećanju plaća građana i rasterećenju gospodarstvenika++, rekao je.

Pupovac predao potpise

Što se SDP-a tiče, poručio je Štromar, ''ako budu prihvatili naš program, naše ideje i projekte, možemo i s njima''.

Liste je danas predala i Samostalna demokratska srpska stranka, čije je potpise sa suradnicima donio Milorad Pupovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene