Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sva praćenje apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, koji će se održati 4. i 5. lipnja u Zagrebu, akreditiralo se oko 1250 predstavnika medija, od čega oko 950 domaćih, te tristotinjak inozemnih.


Papih pohod u Zagrebu pratit će novinari i fotoreporteri iz oko 130 redakcija iz 25 zemalja cijeloga svijeta, među ostalim, iz Italije, Njemačke, Poljske, Francuske, Austrije, Finske, Švedske, Španjolske, Portugala, Slovenije, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Rusije i Meksika.

Akreditirani su predstavnici iz tridesetak televizijskih kuća i isto toliko radijskih postaja iz zemlje i inozemstva, kao i predstavnici vodećih svjetskih agencija, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.Uz brojne katoličke medije, među kojima su vatikanska televizija Tele Pace, te francuska KTO TV, akreditirane su i neke od najvećih svjetskih medijskih kuća, RAI, Reuters, Associated Press, ANSA, DPA, ORF, RAI, Poljska TV i druge.

U zrakoplovu s papom Benediktom XVI. dolazi i pedesetak novinara akreditiranih pri Svetoj Stolici iz svih važnijih svjetskih medija. Press centar s internetskom, telefonskom i video vezom bit će uređen u hotelu "Westin" i u njemu će se moći preuzeti audio i video signal Hrvatske televizije sa svih događanja. Putem servisa Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) moći će se bez naknade preuzimati fotografije sa svih događanja, o čemu je više informacija dostupno na stranici www.hina.hr.

Predstavnici medija organizirano će se prevoziti iz Press centra do pojedinih lokacija na kojima će, sukladno raspoloživom broju mjesta, biti organizirano medijsko praćenje.  Sve informacije vezane uz apostolski pohod pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj dostupne su na stranici www.papa.hr. Akreditiranje novinara provelo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, u suradnji s Hrvatskom biskupskom konferencijom. (HIna)

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Ministarstvo kulture i medija predložilo da novinari budu prioritetna skupina za cijepljenje Uskrsno misno slavlje u katedrali sv. Stošije - 4 Uskrsno slavlje diljem Hrvatske: ''Želim sve najbolje, puno sreće zdravlja i mira, da budu u malom krugu velikih ljudi''