Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na predizbornom skupu, održanom večeras na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu Vinkovaca, predstavili su se kandidati koalicije HDZ -HSP -HSS -HSLS -HSU -PSS za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije, za župana i njegove zamjenike, te koalicije HDZ -HSP -HSS -HSLS -HSU za Gradsko vijeće Vinkovaca te vinkovačkog gradonačelnika i njegove zamjenike na lokalnim izborima.


Govoreći o dosadašnjim ulaganjima u Vinkovce, kandidat za gradonačelnika tog grada Mladen Karlić (HDZ), kojemu će ukoliko bude izabran to biti četvrti uzastopni mandat vinkovačkog gradonačelnika, naveo je kako je u proteklih sedamanest godina u razvoj Vinkovaca uloženo više od 1,6 milijardi kuna. Od projekata koje koalicija namjerava u Vinkovcima realizirati u naredne četiri godine, Karlić je najavio skori početak gradnje Hrvatskog doma, gradnju istočne gradske obilaznice, poduzetničke zone u gradskoj četvrti Vinkovačko Novo Selo i osnivanje Veleučilišta.

Vezani članci Policija, ilustracija Obiteljski nasilnik uporno kršio samoizolaciju: Pozitivan odlazio u kafić, pa ga zatvorili u karantenu Gradsko vijeće u Mostaru Bošnjački vijećnici napustili zasjedanje i zaustavili izbor novog gradonačelnika Mostara

Prema riječima kandidata za vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića (HDZ), koalicija ima pripremljen niz projekata kojima u narednom razdoblju namjerava ubrzati razvoj Vukovarsko-srijemske županije, posebice istaknuvši gradnju kanala Dunav-Sava. 'Mi smo u stvari već započeli s kopanjem kanala Dunav-Sava radovima na prvih šest kilometara meloracijskog kanala Biđ-bosutskog polja', kazao je Galić.

'Vinkovci postali mjesto ugodno za život'

U ime koalicijskih partnera, na skupu je govorio potpredsjednik HSS-a Damir Bajs. Pozvavši birače da na nedjeljnim izborima daju glas za koaliciju HDZ-HSP-HSS-HSLS-HSU-PSS, Bajs je ustvrdio kako je riječ o pobjedničkoj koaliciji. Član Predsjedništva HDZ-a Petar Čobanković čestitao je Vinkovčanima na, kako je kazao, brojnim ostvarenim razvojnim projektima.

'Od grada s prve linije bojišnice na koji su 1991. svakodnevno padale granate, Vinkovci su postali mjestom ugodnim za život i sa komunalnom infrastrukturom kakvu nemaju niti razvijenije gradske sredine', kazao je Čobanković. Predstavljeni su i kandidati koalicije za gradonačelnike Vukovara, Županje, Iloka i Otoka.