Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovljeni izbori

HDZ predao Šibenik i Trogir u ruke SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema dosad prebrojenim glasovima izborima za gradonačelnika Šibenika Ante Županović osvojio je oko 12000 glasova više od dosadašnje gradonačelnice, protukandidatkinje Nede Klarić. Županović, ravnatelj Doma zdravlja Šibenik je nezavisni kandidat ispred koalicije SDP-a i HNS-a i prvi je neposredno izabrani gradonačelnik Šibenika.

Nakon današnjega ponovljenog glasovanja na izbornim mjestima 9 i 15 u Trogiru po neslužbenim konačnim rezultatima kandidat SDP-a za gradonačelnika Damir Rilje dobio je ukupno 59,78 posto glasova, dok je njegovu protukandidatu Vinku Brkanu (HDZ) pripalo ukupno 40,22 posto glasova, izvjestilo je večeras Gradsko izborno povjerenstvo Trogira.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Šibenčani su danas birali gradonačelnika u drugom krugu izbora zbog pet listića viška na biračkom mjestu na otoku Kapriju. Izgleda da su Šibenčani u ovom krugu imali dodatan motiv za ispunjavanje svoje dužnosti.

Zaoštrena kampanja u Šibeniku

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva do 16 sati na birališta je izašlo više od 31 posto građana, što je za oko 4 posto više od prvoga kruga. Jedan od razloga može biti mala razlika od svega 4 i pol posto koja je dijelila kandidate, ali i kampanja koja se posljednjih dana dodatno zaoštrila. Šibenik je posjetio Milan Bandić, Pjerino Bebić se obrušio na HDZ i Orco grupu oko skandala sa Sunčanim Hvarom i otokom Mladosti, a pojavili su se i letci kojima se pokušalo diskreditirati SDP-ove kandidate.

Nedjeljka Klarić ne sumnja u pobjedu uz Božju pomoć: 'Naravno da sam eto zazvala Božju pomoć, odnosno zamolila Svetog Antu da zagovara sve građane u gradu Šibeniku, jer je to zapravo ono što ja od njega očekujem kako bi nam svima bilo bolje, a meni osobno da pokaže put, pravi put kojim treba ići dalje'.

Svi kandidati glasače pozvali da glas daju Županoviću

Protukandidat Ante Županović u pratnji obitelji glasovao je nešto kasnije. Ni njemu ne manjka samopouzdanja.'S obzirom na sve prognoze i s obzirom na ono što građani žele ja mislim da će građani izabrati promjene, a promjena sam ja', rekao je Županović.

Iako se očekuje neizvjesna utrka aktualnoj će gradonačelnici za pobjedu možda uistinu biti potrebna i Božja pomoć. Većina kandidata čija je utrka završila u prvom krugu birače su pozvali da glasuju za Županovića. Upravo bi 12% glasova HSP-ovca Grguričina mogli odlučiti tko će upravljati Šibenikom.

'Mojom računicom, matematički, a i onoj obzirom gledajući na ljude, građane ovog grada, mislim da je očekivati da će gospodin doktor Ante Županović ipak izaći ovdje u ovom krugu kao budući novi gradonačelnik grada Šibenika', kaže Goran Grgurićin.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene