Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Bjelovaru je danas potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Bjelovaru.


Sporazum su za županijsku razinu potpisali predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Gordan Jandroković, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Damir Bajs, v.d. predsjednika županijske organizacije HSLS-a Josip Heged te predsjednik županijske organizacije HSU-a Zlatko Barila.

Vezani članci Siniša Vuco Vuco ima izborni program: Na čelu Splita će volontirati, a objavio i da bi na proslavu Sv. Duje doveo dva svjetski poznata benda Nesreća kod Bjelovara Tragedija kod Bjelovara: U slijetanju kamiona s ceste poginuo 56-godišnji vozač

Pri tom su ocijenili kako je koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSU pobjednička te najavili da joj je cilj ostvariti ključne projekte za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. To su, uz ostalo, važni infrastrukturni projekti, razvoj prometnica, vodoopskrba te razvoj poljoprivrede.

Najavljeno je kako će se uskoro objaviti ime kandidata za bjelovarsko-bilogorskog župana, a on će biti iz redova HSS-a, dok će za mjesto dožupana zajedničkog kandidata istaknuti ostale tri stranke - HSLS, HDZ, i HSU.

Kada je riječ o gradu Bjelovaru koalicija će zajedničkog kandidata istaknuti iz redova HSLS-a, dok će HSS i HDZ imati kandidate za dogradonačelnika, a HDZ i kandidata za mjesto predsjednika bjelovarskog Gradskog vijeća i predsjednika županijske skupštine.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma HDZ-a, HSS-a, HSLS-a I HSU-a u Bjelovaru nazočni su bili i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič te bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, saborski zastupnik i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i zamjenik župana Krešo Jelavić.