Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jandrokovićeva lista

Bjelovar: Koalicijski sporazum HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, HSU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bjelovaru je danas potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Bjelovaru.

Sporazum su za županijsku razinu potpisali predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Gordan Jandroković, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Damir Bajs, v.d. predsjednika županijske organizacije HSLS-a Josip Heged te predsjednik županijske organizacije HSU-a Zlatko Barila.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura

Pri tom su ocijenili kako je koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSU pobjednička te najavili da joj je cilj ostvariti ključne projekte za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. To su, uz ostalo, važni infrastrukturni projekti, razvoj prometnica, vodoopskrba te razvoj poljoprivrede.

Najavljeno je kako će se uskoro objaviti ime kandidata za bjelovarsko-bilogorskog župana, a on će biti iz redova HSS-a, dok će za mjesto dožupana zajedničkog kandidata istaknuti ostale tri stranke - HSLS, HDZ, i HSU.

Kada je riječ o gradu Bjelovaru koalicija će zajedničkog kandidata istaknuti iz redova HSLS-a, dok će HSS i HDZ imati kandidate za dogradonačelnika, a HDZ i kandidata za mjesto predsjednika bjelovarskog Gradskog vijeća i predsjednika županijske skupštine.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma HDZ-a, HSS-a, HSLS-a I HSU-a u Bjelovaru nazočni su bili i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič te bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, saborski zastupnik i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i zamjenik župana Krešo Jelavić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene