Miroslav Škoro
Miroslav Škoro Foto: Marko Prpic/Pixsell

Kandidat Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro izjavio je da u Zagrebu najmanje 20 godina vlada pandemija korupcije, klijentelizma i privilegiranog načina dobivanja radova te netransparentne javne nabave.


"U Zagrebu najmanje 20 godina vlada pandemija korupcije, klijentelizma i privilegiranog načina dobivanja radova, kao i vrlo netransparentno rađene javne nabave", rekao je Škoro na konferenciji za novinare.

Vezani članci Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro Zaiskrilo između Tomaševića i Škore: ''Vratite stan!''; ''S tom plaćom niste mogli roniti na Tenerifeu'' Sučeljavanje Tomislava Tomaševića i Miroslava Škore Žestoko sučeljavanje Tomaševića i Škore: Pale teške optužbe i prozivanja, ali veće su iznenađenje teme oko kojih su se složili

Na križanju Branimirove i Zagrebačke ceste, ispred table na kojoj piše "Izgradnja Branimirove ulice u Sesvetama od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice" pokazao je fotografiju protukandidatkinje Jelene Pavičić Vukičević sa suradnicima s tog mjesta te ih prozvao da su otvorili te radove u predizborne svrhe, a nakon toga se ne događa ništa.

Naime, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Pavičić Vukičević prošloga je tjedna nazočila početku prve etape radova na izgradnji produžene Branimirove ulice.

Škoro je pak upozorio na obmanu građana po ustaljenom modelu javne nabave i provođenja radova u Zagrebu te istaknuo da javna nabava nije završena niti je odabran izvođač radova.

Naglasio je kako bi na toj tabli trebali biti podaci poput klase, urudžbenog broja, određeni datumi i način na koji se došlo do početka tih vrlo vrijednih radova.

"Jedino što vidimo na toj tabli jest to da su se 'pioniri maleni' spustili sa zagrebačke žičare ovamo. Ključna je stvar kad 'pioniri maleni' rade nešto za Grad Zagreb da izvantroškovnički radovi budu dvostruko veći od ugovorene cijene radova", rekao je.

Škoro je poručio građanima da ne nasjedaju na takve stvari i budu oprezni kada im daju obećanja u predizborno vrijeme jer, kazao je, jedino što će dobiti su izgubljene iduće četiri godine u kojima će 'pioniri maleni' zajedno s ljudima koje žele upošljavati u svakom projektu lažirati javne nabave, ne poštovati zakon i nastaviti pljačku Zagrepčana.