SDP je predao listu za Županijsku skupštinu Osječko-baranjske županije, dok lista za župana nije skupila dovoljan broj pravovaljanih potpisa, stiglo je u petak poslijepodne priopćenje iz te stranke.

Galerija


Kažu kako unatoč tome što su u ponedjeljak na sjednici Glavnog odbora imenovali povjerenika, SDP u Osječko-baranjskoj županiji nije skupio dovoljan broj potpisa za župana.

Vezani članci Sučeljavanje Ivana Radića (HDZ) i Berislava Mlinarevića (DP) Sučeljavanje koje morate pogledati: Spominjali se masoni, gejevi i križevi, ali jedan je odgovor apsolutni hit Lokalni izbori, ilustracija Prve izlazne ankete: Saznajte tko vodi u četiri najveća grada prema prvim projekcijama

Reporterka Nove TV Marina Bešić Đukarić izvijestila je kako su skupili 3897 potpisa, no 878 potpisa bilo je nevaljalo. Stranka je tako ostala kratka za 181 potpis.

"Čula sam se sa povjerenikom koji je početkom tjedna preuzeo osječko-baranjsku organizaciju SDP-a. On kaže da ga je dočekalo ravno nula prikupljenih potpisa za kandidaturu Denisa Ambruša kao župana i da u ova tri dana nije mogao napraviti više", kaže Bešić Đukarić.  

"Ovo je dokaz da je odluka o raspuštanju tijela županijske organizacije bila u potpunosti opravdana i nužna. Usprkos svim naporima u posljednjih nekoliko dana, nismo uspjeli kompenzirati činjenicu da se županijska organizacija nije adekvatno pripremila za ove lokalne izbore. Zbog toga se ispričavam svim simpatizerima i biračima u Osječko-baranjskoj županiji i pozivam ih da podrže županijsku listu i naše kandidate u gradovima i općinama i time nam daju povjerenje. Potpuno je jasno da nam nakon lokalnih izbora predstoji velik posao jačanja SDP-a u Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji", rekao je predsjednik stranke Peđa Grbin.

SDP u Osječko-baranjskoj županiji ide s listom 24 žene i 23 muškarca, od kojih su neki ujedno i kandidati za gradonačelnike u gradovima u županiji.

"S obzirom da je vodstvo županijske organizacije zakazalo, imali smo relativno malo vremena za pripremu. Ipak, imamo dobru listu koju vodi naš kandidat za gradonačelnika Belog Manastira Marko Bogatić. Uz njega su na listi i kandidati za gradonačelnike Đakova i Našica, jer je odluka da na taj način jačamo ljude i stranku na području Županije. Naravno da nam je žao što stranka nema kandidata za župana, no s obzirom da do početka ovog tjedna nije bilo odrađeno ništa u smislu pripreme stranke za izbore, skupiti potpise i predati liste u svega tri dana je uspjeh", rekao je Damir Tomić, povjerenik za Osječko-baranjsku županiju.