Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ovo je bezobrazluk"

Plenković se posvađao s novinarima: "Malo ste svi skupa postali prebahati. Govorim to kao predsjednik Vlade, rješavam teže probleme nego vi"

Andrej Plenković se posvađao s novinarima na presici nakon sastanka vladajuće većine. Nezadovoljan pitanjima i načinom na koji ih pojedini novinari postavljaju, premijer je odlučio napustiti konferenciju i nije htio odgovarati na dodatna pitanja.

"Sve je bilo dobro, koalicija funkcionira normalno", izjavio je Andrej Plenković novinarima nakon sastanka čelnika stranaka parlamentarne većine, dodajući da se govorilo i o rezultatima lokalnih izbora, ali i o brojnim temama poput rebalansa proračuna u kojeg Vlada ide zbog troškova COVID krize te manjka sredstava za zdravstveni sustav. 

"Minus 3,8 posto je naš cilj, sve je to očekivano", rekao je Plenković, dodajući da će tako predviđeni deficit biti na razini drugih članica EU-a i da će nam omogućiti nastavak puta prema eurozoni. 

Na upit o reakciji politiloškog društva, koje je osudilo napad premijera na Dražena Lalića, Plenković je rekao da mu je žao što nisu reagirali na izjave Zorana Milanovića o Žarku Puhovskom. "Činjenica je da javnost kad gleda TV emisije ne zna kakav tko ima background", rekao je Plenković. 

"Nije to da ja zabranjujem nekome da kaže što misli, ali onda treba reći koja je njegova politička opcija. Da se zna da je on komentator koji agitira za lijeve opcije, javnost mora to znati. A ne da je on kao neutralan, a da gadi kandidata HDZ-a, a hvali nekog drugog. Ja ću se tome usprotiviti", rekao je Plenković, dodajući da će on komentirati svakoga, bez zadrške. 

"Mediji nisu svete krave"

Plenković se potom porječkao s novinarom RTL-a. "Marko, podsjetite gospodina što je rekao, kad ne vjeruje sebi", obratio se Plenković svom glasnogovorniku. "Svi su mediji pratili utakmice u četiri velika grada, a imali smo 567 utakmica. A sve se svelo na ankete u četiri velika grada. Govorim vam da je ovdje postojao jasno vidljiv napor da se izvrši napad na kandidate HDZ-a u Zagrebu i Splitu. A nema toga tko je pratio kampanju budan, da to nije vidio. I to je činjenica, možete biti zbog toga sretni ili nesretni, ali to je tako", rekao je Plenković, dodajući da mediji nisu svete krave. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna važno je zvati se... kako ono? Nećete vjerovati tko je prvi pogrešno napisao ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba

Rekao je da nije znao da je HDZ Trešnjevka Sjever prvi pogrešno potpisao HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. 

"Ovo je sitni bezobrazluk"

Na pitanje zbog čega je toliko fiksiran na medije, Plenković je rekao da uopće nije fiksiran na njih. "Da sam ja fiksiran na medije mi ne bismo pobjeđivali sa 75 posto županija i 45 posto gradova i općina i ne bismo rješavali probleme", rekao je Plenković. 

Novinar N1 televizije, Hrvoje Krešić, upitao je Plenkovića zbog čega želi uređivati medije te mu rekao da će im oni rado pružiti priliku. "Rado ćemo vam pružiti tu priliku, imamo jedno otvoreno mjesto. Doduše za studente, ali kad jednom uđete unutra, penjete se po piramidi, brzo to dođe", rekao je Plenkoviću, koji je nakon tog pitanja malo zastao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna važno je zvati se... kako ono? Nećete vjerovati tko je prvi pogrešno napisao ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba

"Gospodine Krešić, sad već idete u duboke ofsajde. Malo ste svi skupa postali prebahati. Govorim to kao predsjednik Vlade, koji rješava teže probleme svakoga dana nego vi. A ovo da si umišljate da možete nastupati ovdje prema meni profesorski i glumatati tipa dođite raditi kao student na producentsku kuću i to iz Luxemburga, to sebi objesite kući na čavao pa gledajte tu poruku", rekao je Plenković.

Prepirka je nastavljena i nakon toga, a Plenković ju je odlučio završiti riječima: "Ono što vi ovdje činite je jedan sitni bezobrazluk koji ste si danas dopustili, ali više nemojte". Novinari su mu postavili pitanje i na odlasku, no na to je rekao samo: "Sutra ćemo to, sutra"

Tvoje ime zvuči nepoznato

Plenković je u ponedjeljak za neuspjeh zagrebačkog HDZ-a optužio medije. Nakon sjednice vrha HDZ-a Plenković se ponovno obrušio na televizije i ponovio da su namjerno pogrešno izgovarale ime HDZ-ova kandidata Davora Filipovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pobjeda se zove imenom - kojim? Komentar Maše Vejnovića: Novinari su stvarno skandalozni - kako su mogli pogriješiti ime najpoznatijeg zagrebačkog HDZ-ovca?

Ponovo je ponudio kreativna objašnjenja izbornog neuspjeha u Zagrebu i Splitu. Komentirao je i poraz Radimira Čačića u Varaždinskoj županiji te nastavak suradnje na nacionalnoj razini za koju je rekao da je dobra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene