Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za metropolu

Miroslav Škoro spreman za izbore: ''Ne znam kad je mene netko vidio da trčim po ulici i lovim Bandićeve glasače"

Miroslav Škoro spreman je za izbore. Nije uspio na predsjedničkim, pa ni parlamentarnim, a sada vjeruje da će ga Zagrepčani izabrati za gradonačelnika. S čelnikom Domovinskog pokreta o planovima u Zagrebu, ali i borbi s HDZ-om u Slavoniji razgovarao je reporter Mislav Bago.

Miroslav Škoro, šef Domovinskog pokreta, govorio je u intervjuu za Dnevnik Nove TV o aktualnim političkim zbivanjima, a između ostalog i o slučaju Mamić i njegovu USB sticku. ''Pa nema onoga u Hrvatskoj tko ne zna kako funkcionira hrvatsko pravosuđe. Ako je jedan posto istina onoga što je na tom sticku i što je izjavio Mamić, onda bi se netko trebao ozbiljno zamisliti'', smatra Škoro i dodaje da je ''kod nas uvijek sad' il nikad''.

Na komentar reportera Mislava Bage da su on i Mamić prijatelji, Škoro je odgovorio: ''Kako možete reći da smo prijatelji? Vidio sam ga jednom na jednom rođendanu''.

Ne vjeruje premijeru kada kaže da se neće odgoditi lokalni izbori. ''Kako može znati što će se dogoditi za pet, 10 ili 30 dana? Ja se nadam da će izbori biti održani i mi smo za njih spremni'', kaže.

''Ostali kandidati su alibi''

Otkrio je zašto smatra da će mu građani Zagreba dati svoj glas i odabrati ga za gradonačelnika.

''Mi cijenimo građane Zagreba. U utrku šaljemo kandidata za kojeg smatramo da ima određene vrijednosti koje može prezentirati građanima i zaštiti njihove interese. Kad analizirate druge kandidate, vidite da je samo Možemo! poslalo predsjednika stranke jer cijeni Zagreb. Ostali kandidati su alibi i meni ih je žao'', rekao je Miroslav Škoro.

Kaže da su ''mediji nametnuli temu da lovim Bandićeve glasače''. ''Ja ne znam kad je mene netko vidio kako trčim po ulici i lovim Bandićeve glasače'', odgovorio je.

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević Kandidatkinja Bandićeve stranke Jelena Pavičić Vukičević ide u utrku za Zagreb: ''Milan Bandić bio je fantastičan trener. Sada je došlo vrijeme za novu trenericu''

Nije otkrio imena svojih zamjenika, već je rekao da će se to sve znati kada se raspišu izbori.

Na pitanje zašto bi u Slavoniji netko glasao za Domovinski pokret umjesto za HDZ, Škoro objašnjava da se oni obraćaju biračima koji im svjetonazorski odgovaraju. ''Ali mi nemamo aferu vjetroelektrane, nemamo premijera u zatvoru, mi smo drugačiji ljudi'', poručuje i dodaje da je najrealniji scenarij da Domovinski pokret pobjedi i u Zagrebu i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene