Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a za glasovanje vrijede ista epidemiološka pravila kao i prošle nedjelje.


U općini Donja Voća, Varaždinska županija, ponavljaju se izbori za župana, županijsku skupštinu, općinskog načelnika i vijeće na biračkom mjestu br. 6 u tamošnjoj Osnovnoj školi.

U općini Marčana, Istarska županija, ponavljaju se izbori za općinskog načelnika na biračkom mjestu br. 8 Loborika, Župna kuća.

U općini Župa dubrovačka, Dubrovačko-neretvanska županija, izbori za općinskog načelnika ponavljaju se na biračkom mjestu br. 3. Petrača.

Ivan Kaštelan - 3 Dopisnik Nove TV Ivan Kaštelan o lokalnim izborima: ''Želi se nametnuti atmosfera da ne biramo gradonačelnika, već da je u pitanju referendum o ideološkim pitanjima''

Izbori za načelnika ponavljaju se i u općini Gunja, Vukovarsko-srijemska županija, i to na biračkom mjestu br. 2 Gunja.

U istoj županiji, u općini Trpinja, ponavljaju se izbori za zamjenika župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine na biračkom mjestu br. 1 Trpinja.

Orahovica i Vrlika, gradovi su u kojima se u nedjelju ponavljaju izbori za gradonačelnika, u Orahovici na biračkom mjestu br. 11 Duzluk, a u Vrlici na biračkom mjestu br. 5 Podosoje.

Tomislav Tomašević Tomašević: "Ako ne mogu izdržati ovakve napade bolje da se nisam ni kandidirao. Ne živimo u gradskim stanovima"

Orahovica se nalazi u Virovitičko-podravskoj, a Vrlika u Splitsko-dalmatinskoj županiji i današnji izbori u njoj ne bi trebali imati utjecaja na činjenicu da je u tom gradu novi mandat, sa gotovo 64 posto glasova, izborio Jure Plazonić (HDZ).

Nakon što se u nedjelju navečer utvrde rezultati glasovanja, DIP će objaviti konačne podatke o lokalnim jedinicama u kojima će se održati drugi krug izbora u nedjelju, 30. svibnja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju