Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr

Iz HDZ-a su u utorak ustvrdili kako premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije ušao u rat s medijima.


"Niti je premijer napustio konferenciju za medije - svakodnevno je dostupan medijima - niti je ušao u rat s medijima. Njegovo je pravo politički odgovoriti analitičaru koji je deklarirani i opredijeljeni ljevičar (Lalić) i novinaru koji umjesto profesionalizma pokazuje bezobrazluk i očiglednu pristranost", poručili su iz HDZ-a na svom Facebook profilu.

Vezani članci Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković o pozdravu 'ZDS', nagađao i što znači Škorin rukoljub: "Ne znam koji su mu planovi. Je li to bio signal želje da se vrati u HDZ, nismo uspjeli dekriptirati" Andrej Plenković Plenković: "Učinit ćemo sve da Hrvatska štiti granice, da se izbjegne veći izbjeglički val koji bi destabilizirao situaciju u Europi"

Iz HDZ-a su se osvrnuli na pitanje odnosno sugestiju novinara televizije N1 Hrvoja Krešića te ustvrdili da "docira premijeru".

"Ono kad se novinar razotkrije da je u biti angažirani aktivist te si umišlja da je izabran na izborima i bahato, kao da je pripadnik oporbe, docira premijeru da može doći raditi kao student na N1 - producentsku kuću s adresom u Luksemburgu", poručili su iz HDZ-a.

Plenković je ranije u izjavi, a na sugestiju novinara N1 Hrvoja Krešića da se - ako želi uređivati medije - javi kod njih na natječaj koji je otvoren samo za studente, ali se "kada se uđe unutra penje brzo po piramidi", uzvratio "da već malo ide u duboki offside".

"Malo ste, moram priznati, svi skupa postali prebahati. Ovo da si vi umišljate da možete nastupati ovdje prema meni profesorski i glumatati tipa - dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luxembourga - to vi sebi objesite kući o nekakav čavao pa gledajte tu poruku", odgovorio je Plenković.