Hrvatska demokratska zajednica na Facebooku je objavila status i posvetila ga oporbi.


Prozvali su političke suparnike za zazivanje odgode lokalnih izbora. Kažu kako nije HDZ taj koji određuje kad će se oni raspisati, već je ta odluka temeljena na zakonu. 

Vezani članci Blanka Stipčić Berić na biračkom mjestu Treća sreća! Prvi put u povijesti u drugom krugu imali su tri kandidata, konačno izabrana nova načelnica Branko Bačić, predsjednik Klub zastupnika HDZ-a u Saboru Bačić nakon Predsjedništva HDZ-a izašao pred medije, odgovorio zašto nema šefa: "Sigurno ćete ga to moći pitati"

Pritom su naveli još nekoliko, kako su napisali, oporbenih proročanstava koja se nisu obistinila. 

"Od jučer slušamo sve nervozniju, prestravljenu oporbu kako izmišlja nekakve nebuloze o odgodi lokalnih izbora. Zašto toliko strepe od njih? HDZ kao politička stranka ne donosi odluku o terminu izbora, oni su određeni zakonom. A koliko su oporbena 'proročanstava' pouzdana, prisjetimo se još nekih njihovih zlogukih najava", napisali su ih HDZ-a na Facebooku, a zatim nabrojili: Val od 400.000 otkaza, 10.000 novozaraženih dnevno u prosincu, potpuni lockdown zimi, nemogućnost dobivanja europskog novca za obnovu...

"Lokalni izbori održavaju se treće nedjelje u svibnju svake četiri godine - Vidimo se 16. svibnja!", dodali su.

Zazivanje odgode izbora govori o rasulu u redovima oporbe. Vidimo se 16. svibnja! Od jučer slušamo sve nervozniju,...

Objavljuje HDZ - Hrvatska demokratska zajednicaČetvrtak, 18. ožujka 2021.

Jučer je Tomislav Tomašević iz Možemo! upozorio kako još nije donesena odluka o raspisivanju lokalnih izbora te da se nada da odluka neće biti uvjetovana epidemiološkom situacijom.