Iako se građani za vrijeme glasovanja moraju pridržavati epidemioloških mjera, one se danas diljem zemlje krše. Izborna povjerenstva sliježu ramenima, a DIP svih poziva na oprez.

Galerija


Na biralištima danas vrijede posebne epidemiološke mjere. Prema uputama Državnog izbornog povjerenstva, na biračka mjesta ulazi jedan po jedan glasač, a u prostoriji može istodobno biti samo onoliko birača koliko je označenih mjesta za glasovanje.

Između glasačkih kutija i članova biračkog odbora te drugih osoba razmak mora biti dva metra. Uz obvezne maske i dezinfekciju ruku, preporuka je da se ponese vlastita kemijska olovka.

No, unatoč svemu, građani se ne pridržavaju epidemioloških mjera. Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar potvrdila je to i snimkama s nekih biračkih mjesta diljem zemlje, a koje možete pogledati videu priloženom uz tekst.

"Iako u prostoru biračkog mjesta treba biti nazočno onoliko birača koliko je predviđeno glasačkih mjesta, zabilježili smo i više od toga. Izborna Povjerenstva sliježu ramenima, a DIP poziva sve da se pridržavaju mjera, razmak, maske i distanca od dva metra“, potvrdila je Dollar.

Napomenimo na kraju kako je Nacionalni stožer danas izvijestio da u posljednjih 24 sata imamo 480 novooboljelih.