Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborna povjerenstva sliježu ramenima

VIDEO Gužva na biralištima: Građani se danas u nekim mjestima nisu pridržavali epidemioloških mjera

Aktualno Galerija Nepridržavanje epidemioloških mjera na izborima - 4 Nepridržavanje epidemioloških mjera na izborima - 4 Foto: DNEVNIK.hr Lina Dollar - Izbori u Puli Lina Dollar - Izbori u Puli Foto: DNEVNIK.hr Nepridržavanje epidemioloških mjera na izborima - 1 Nepridržavanje epidemioloških mjera na izborima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nepridržavanje epidemioloških mjera na izborima - 3 Nepridržavanje epidemioloških mjera na izborima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nepridržavanje epidemioloških mjera na izborima - 2 Galerija 1/5 >>
Iako se građani za vrijeme glasovanja moraju pridržavati epidemioloških mjera, one se danas diljem zemlje krše. Izborna povjerenstva sliježu ramenima, a DIP svih poziva na oprez.

Na biralištima danas vrijede posebne epidemiološke mjere. Prema uputama Državnog izbornog povjerenstva, na biračka mjesta ulazi jedan po jedan glasač, a u prostoriji može istodobno biti samo onoliko birača koliko je označenih mjesta za glasovanje.

Između glasačkih kutija i članova biračkog odbora te drugih osoba razmak mora biti dva metra. Uz obvezne maske i dezinfekciju ruku, preporuka je da se ponese vlastita kemijska olovka.

No, unatoč svemu, građani se ne pridržavaju epidemioloških mjera. Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar potvrdila je to i snimkama s nekih biračkih mjesta diljem zemlje, a koje možete pogledati videu priloženom uz tekst.

"Iako u prostoru biračkog mjesta treba biti nazočno onoliko birača koliko je predviđeno glasačkih mjesta, zabilježili smo i više od toga. Izborna Povjerenstva sliježu ramenima, a DIP poziva sve da se pridržavaju mjera, razmak, maske i distanca od dva metra“, potvrdila je Dollar.

Napomenimo na kraju kako je Nacionalni stožer danas izvijestio da u posljednjih 24 sata imamo 480 novooboljelih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene