Najveće iznenađenje izbora u Zadru je performer Enio Meštrović, kojeg mnogi znaju i kao Ričarda. O njemu i njegovim vijećnicima ovisit će budućnost Gradskog vijeća i moguće sklapanje većine. S njim je u Zadru razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Galerija Enio Meštrović - 3 Enio Meštrović - 4 Enio Meštrović - 1 +0 Enio Meštrović - 2

Upitan kada je Enio, a kada Ričard, Meštrović objašnjava kako je on i jedno i drugo.

Vezani članci Potres kos Zadra Potres u okolici Zadra: "Čulo se kao udar groma, uz trešnju" Ivo Žuvela Dalmatinsko proljeće u Zadru: ''Građani su se odlučili za promjene u gradu''

"Kad Enio ne može izaći iz nekakvih svojih kulturnih okvira, onda Ričard preuzima ulogu. Na prvu, konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća mora doći Ričard jer je on izabran od naroda. Poslije toga će doći Enio jer on mora potpisati, on je jedini legitiman, ima osobnu kartu i otisak prsta", kaže.

Kazao je kako je i s SDP-om i s HDZ-om imao tek površne kontakte.

"Mi imamo svoj smjer od početka, znamo što ćemo. Ostat ćemo na braniku malih ljudi, slobode svijesti, više-manje znamo što ćemo napraviti. Kad se izabere gradonačelnik, reći ćemo jasno koji su uvjeti i nadam se da ćemo konstituirati Gradsko vijeće", kazao je Meštrović.

Upitan zašto skriva svoje vijećnike, objašnjava: "To nisu političari, to su moji dragi prijatelji i neću da se na njih radi pritisak. Oni mogu biti vijećnici, stav su izgradili kroz život, ali neću da ih se pritišće s jedne ili druge strane. Ja samo iznosim naše zajedničko mišljenje."

Pozvao je svoje birače da izađu na izbore i da, ako nisu zadovoljni, glasaju po svom nahođenju.

"Ako su zadovoljni, neka ostanu doma. Neka rade sve po svojoj svijesti.

Oni najbolje znaju što će napraviti, to je demokracija. Neka izađu u što većem broju", rekao je.

Upitan je li bliže HDZ-u ili SDP-u, rekao je da je odgojen kršćanski, ali ne radikalno.

"Ja imam prijatelje na sve strane zato što sam drugačiji čovjek. Isus je bio ljevičar, ja ne dijelim, ja ljubim. Sa svim ljudima sam više-manje dobar. Formulirajte to kako hoćete, ali da, mogu dati ruku svakome na ovome svijetu", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju