Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ne blatim škare ožbolt"

Filipović: "Domovinski parking i Škoro stoje iza divljačkih napada na moju obitelj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović rekao je u utorak kako Zagreb želi još jače pozicionirati kao sveučilišni grad te poručio kako će učiniti sve da studenti u Zagrebu imaju osjećaj studiranja kakav imaju studenti na sveučilištima u SAD-u.

"Želimo pozicionirati naš grad još jače kao sveučilišni grad. Zagreb u sljedećem četverogodišnjem razdoblju vidim kao grad zadovoljnih ljudi, kao grad zadovoljnih obitelji i kao grad inovativnih ljudi. Da bi naši mladi bili inovativni, važno je ulagati u visoko obrazovanje i infrastrukturu", poručio je Davor Filipović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, na konferenciji za novinare u kampusu Borongaj.

Podsjetivši kako je dvije godine studirao na američkom Sveučilištu Fairleigh Dickinson u New Jerseyju i živio u tamošnjem kampusu, istaknuo je da želi učiniti sve da studenti u Zagrebu imaju osjećaj studiranja kakav imaju studenti na američkim sveučilištima.

Stoga će, u partnerskom odnosu sa zagrebačkim Sveučilištem i Vladom, učiniti sve da u Borongaju bude vrhunski kampus.

Filipović je poručio i kako kampus ne mogu graditi ljudi koji prodaju populističko-demagoške priče poput Tomislava Tomaševića koji je prosvjedovao protiv svake gradnje u Zagrebu, niti lažni domoljubi poput šefa "domovinskog parkinga", kako je nazvao Miroslava Škoru.

Filipović je, upitan očekuje li tužbu Vesne Škare Ožbolt koja je to najavila, kazao da je ona najavila tužbe gotovo protiv svih, osim Tomislava Tomaševića. Podsjetio je i da je Škare Ožbolt na sučeljavanju na jednoj lokalnoj televiziji rekla da će Tomaševića podržati u drugom krugu. "Ako se predomislila pa će podržati mene, meni će biti drago", poručio je.

Filipović je negirao i da stoji iza broja telefona s kojeg se nazivaju i blate kandidati za zagrebačkog gradonačelnika poput toga da npr. Škare Ožbolt surađuje sa Srbima. "S tog broja telefona dolazili su i pozivi koji su difamirajuće išli prema meni i mojoj obitelji", kazao je. Smatra da to ide "od domovinskog parkinga", kako je nazvao Domovinski pokret, jer s tog broja dolaze svi pozivi u kojima se neprihvatljivo i ružno govori o svim drugim protukandidatima, osim o Škori.

Filipović drži i da Škoro stoji iza, kako je rekao, divljačkih napada na njegovu obitelj. Naveo je i da je jedan trgovački lanac potpisao ugovor na 225.000 kuna s "ljudima koji stoje iza opskurnih portala" i koji su ga npr. pokušali difamirati govoreći da je Srbin ili da je kršten s 14 godina. "To je nonsens... To spuštanje na najnižu moguću razinu moram još jednom osuditi", kazao je.

Pročitajte i ovo Vesna Škare-Ožbolt nakon snimke kako parkira Vesna Škare Ožbolt najavila tužbu protiv Filipovića zbog klevete: "Takvo ponašanje podsjeća na političke neandertalce"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utrka za Zagreb Klisović: "Grad ne brine o obrazovanju, Kampus Borongaj godinama stoji..."

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izrazio je zadovoljstvo što je Filipović istaknuo važnost kampusa Borongaj u razvoju zagrebačkog sveučilišta kako bi svi studenti dobili što bolje uvjete rada za studiranje i daljnje usavršavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene