Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za Sisak

Otkrivao je malverzacije glinskog gradonačelnika, a sad objavio kandidaturu za lokalne izbore: "Nikad se nisam bojao štakora i zmija"

Putovanja glinskog gradonačelnika (Foto: Dnevnik.hr) - 9
Putovanja glinskog gradonačelnika (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Foto: DNEVNIK.hr
Sisački pravnik i bivši glinski pročelnik Bojan Dadasović objavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Siska.

U utrku za gradonačelnika Siska ide i pravnik Bojan Dadasović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna osjeća se moralnim pobjednikom Ferić se ne miri s porazom, najavio žalbu Ustavnom sudu: ''Pokazalo je da su izbori za župana u Istri kontaminirani'' Slika nije dostupna Nema dovoljno zastupnika manjina Neki će na jesen još jednom birati: Ovog je puta dopunskih izbora u puno više lokalnih jedinica nego prije pet godina

Objavio je svoju kandidaturu te u izbornu utrku ulazi kao nezavisni kandidat. Kanddaturu je najavio video porukom građanima Siska u kojoj kao glavni cilj i okosnicu svoga programa ističe borbu za stvaranje jednakih šansi za sve i društva u kojem neće biti važna stranačka iskaznica već samo sposobnost, rad i rezultati.

''U životu se nikada nisam bojao štakora i zmija, ali jesam visina. Moj životni put je put rada, napredovanja i konstantnog učenja'', kaže u spotu Dadasović.

Građanima je poručio da se za gradonačelnika kandidira jer želi grad Sisak učiniti mjestom iz kojega nitko neće htjeti otići.

Svoje znanje i iskustvo, kako kaže, daje na raspolaganje građanima Siska, grada koji je zbog neučinkovite i nesposobne vlasti postao grad podjela, gospodarski devastiran i zapostavljen, grad bez vizije, neispunjenih obećanja u kojem je osobni i stranački interes ispred interesa građana.

Pokušaji zastrašivanja

Podsjetio je i na pokušaje zastrašivanja koje je doživljavao nakon što je u emisiji Provjereno kao bivši pročelnik Upravnog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća razotkrio malverzacije u radu gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića i njegove uprave.

''Pokušali su me zastrašiti, uplašiti i otjerati, no nisu uspjeli. Moja borba bila je borba za malog građanina za svoja prava, malog čovjeka koji želi društvo jednakih šansi za sve, šansi za koje nije potrebna stranačka iskaznica, već sposobnost i rezultati'', kazao je.

Provjereno je tada otkrilo kako je grad Glina službenici iz pisarnice 2006. godine dao gradski novac za usavršavanje, oko 13.000 kuna, a ona školu nikad nije završila.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija NEMA ODGODE Lokalni izbori usred epidemije: Provjerili smo u kojoj su fazi pripreme i kako će se ovog puta moći glasati

''Nikad nije vratila sredstva u proračun, ali to je više pitanje nekog morala, budući da je ona supruga pročelnika koji siromašnim građanima Gline šalje opomene za 10-ak, 20-ak kuna. To je pitanje morala. Ja sam smatrao da sam u toj situaciji morao postupiti profesionalno, ljudski definitivno, jer sam joj dao dodatni rok za završetak školovanja, međutim školovanje nije završeno, novac nije vraćen'', ispričao je tada Bojan Dadasović, bivši pročelnik Upravnog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene