Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najavili reforme gradske uprave

Benčić o direktorima javnih poduzeća u Zagrebu: "Oni koji su do sada upravljali trebali bi imati minimum pristojnosti i ponuditi mandate"

Jučer su iz platforme Možemo najavili da će, osvoje li vlast u Zagrebu, od svih gradskih pročelnika, direktora javnih poduzeća i Holdinga tražiti da stave svoje mandate na raspolaganje.

Takva najava nije se svidjela gradskoj pročelnici za gospodarstvo, Mirki Jozić. Poručila im je da pročitaju Zakon, a onda donose odluke jer, kaže, oni nisu ministri da stavljaju mandate na raspolaganje. Iz platforme Možemo stigao je odgovor.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Pregovori o vlasti Sandra Benčić poslala poruku drugim strankama: "Neki ostaju protiv HDZ-a, a drugi ustaše i odmah padoše" Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete"

"Oni koji su do sada upravljali evo trebali bi imati minimum i profesionalne i političke pristojnosti i ponuditi mandate, mi ćemo krenuti u rekonstrukciju gradske uprave, ona će se temeljiti na funkcionalnom spajanju ureda, dakle funkcijski da te cjeline imaju smisla", kazala je Sandra Benčić.

Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika kaže da treba napraviti reviziju, ali razgovorom, ne dekretima. "Ne 'ja ću tebi porušiti kuću jer ja to želim napraviti'. Ne možeš. To je demokracija, to je sloboda", kaže Škoro.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene