Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako stati u kupaći kostim?

Vodom i trčanjem do željenog izgleda za plažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skidanje u kupaće kostime neki će i ovo ljeto dočekati nespremni. I dok mnogi prekomjernu težinu pripisuju isključivo konzumiranju nezdrave hrane, gomilanju kilograma pogoduju i razni sokovi, iznimno kalorični i bogati jednostavnim šećerima.

'Budući da šećeri i škrob spadaju u ugljikohidrate, koji i u našem organizmu oslobađaju hormon inzulin koji šalje šećere iz krvi u energiju, a vi sjedite i ne trošite se, to će se vrlo jednostavno deponirati u kilograme', kazala nam je nutricionistica Mimi Vudelja. A osim debljanja, često konzumiranje ovakvih pića može dovesti i do povišenog krvnog tlaka i kolesterola, kao i dijabetesa. Za utažavanje žeđi tijekom ljetnih vrućina, mnogo bolji izbor je obična voda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako biti fit? Veliko pospremanje izgleda: Koliko vježbati? Slika nije dostupna FOTO: Kako su zvijezde izgledale na plaži ovog ljeta

'Najbliži napitak nama je voda, koja nam po svom sastavu najviše odgovara. Ona čini 70 posto našeg tijela i potrebna nam je', rekla je Vudelja. Neizostavan dio puta ka dobroj liniji je i neka vrsta fizičke aktivnosti. Vježbanje u teretani ili obično trčanje, svatko će odabrati ono što mu je draže. Zbog dostupnosti i jednostavnosti, oni ograničeni vremenom i financijama vjerojatno će odabrati ovo drugo.

'Za trčanje kažu da je najprirodniji oblik kretanja za nas ljude. Siguno je najjednostavnije uzet tenisice i otići trčati. Otprilike nekih tri puta tjedno po pola sata može jako doprinijet zdravlju. Nakon trčanja čovjek se jako dobro osjeća, razlog tome je što se luči jedan hormon koji nam zapravo nakon trčanja pomaže oporavku', kazao nam je triatlonac Dejan Petričević. A hormon endorfin, osim za oporavak, zaslužan je i za osjećaj ugode i zadovoljstva. Osim trčanjem, može ga se stimulirati i seksom, kao i jedenjem čokolade. Ovisno o mogućnostima, svatko će se odlučiti za ono što mu najbolje odgovara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene