Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loš dojam

Šest tisuća turista u Dubrovniku dočekale zatvorene trgovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće turista u Dubrovniku ponovno su dočekale zatvorene trgovine, tako da nisu mogli doći niti najobičnijeg suvenira, koji bi im poslužio kao uspomena na posjet dubrovniku i Hrvatskoj.

Dva kruzera u Dubrovnik doveli preko šest tisuća gostiju, a kad se tome pribroje gosti koji su u Dubrovnik stigli na odmor, jasno je da je grad danas bio prepun. I sve te tisuće gostiju, potencijalnih kupaca, susreli su se sa zatvorenim trgovinama i plakatima bjesnih vlasnika suvenirnica. Iako su u prvi mah gosti mislili da se radi samo o dobroj šali, kasnije su razočarano zaključili kako će iz Dubrovnika jedino ponjeti ljepe uspomene i poneku dobru fotografiju, dok će novac ostaviti na nekom drugdje. Na primjer u Veneciji, ili na Krfu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imate li sve za roštilj? Pogledajte kako trgovine i šoping-centri rade na Praznik rada Ilustracija 28. travnja Provjerite koje trgovine i trgovački centri rade ove nedjelje

Zbog današnjeg blagdana sve trgovine u Dubrovniku bile su zatvorene, unatoč činjenici da je Grad pod Srđem posjetilo više od četiri tisuće gostiju. Vlasnici suvernica se bune, gradonačlenik ih podržava, ali trgovine ostaju zatvorene. 'Mi se nalazimo u situaciji da se borimo za svakog gosta, da je zemlja u dubokoj krizi, da su smanjene plaće u javnom sektoru za šest posto, a ne želimo ljudima koji se nalaze u našem Gradu, koji žele platiti, uzeti novac', kazao je Andro Vlahušić, novi dubrovački gradonačelnik.

'Šest mjeseci čekamo sezonu, a onda ne možemo raditi'

'Mi jednostavno šest mjeseci u godini čekamo da nam dođe sezona. Kad nam ona dođe, onda nam netko zabranjuje rad', kazao nam je Mario Dujmić, vlasnik suvenirnice. Povrh svega, gradom kruže inspekcije rada, provjeravajući kako vlasnici poštuju zakone, jer im u protivnom prijete kazne i do 50 tisuća kuna te mjesec dana zabrane rada. Turisti time nisu oduševljeni te samo zaključuju kako 'danas ništa neće kupiti'.

Ipak, gosti kažu kako su ih na zatvorene trgovine upozorili još jučer, tako da su ipak na zatvorena vrata trgovina bili, više-manje, spremni. 'Mislim da je izjava premijera Sanadera od jučer, da neće gradovima i općinama dopustiti da samostalno određuju svoje radno vrijeme štetna za Hrvatsku državu', zaključio je Vlahušić. Na turiste zatvorena vrata trgovina sigurno neće ostaviti dobar dojam, pogotovo ne na one koji su Dubrovnik napustili danas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene