Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deveti put na Bačvicama

'Plave zastave' u Njivicama i Omišlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na plažama 'Jadran' u Njivicama i 'Pesja' Omišlju danas su svečano podignute Plave zastave. Splitska plaža Bačvice je po deveti put dobila Plavu zastavu.

'Plava zastava' za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavješćivanja javnosti o brizi za more i obalnom pojasu, stoji na web stranicama ekološke udruge 'Lijepa naša', hrvatskog koordinatora i voditelja programa '.Plava zastava'.

Pročitajte i ovo Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce Slika nije dostupna Građani se žale Provjerili smo što smijete, a što ne smijete na plažama pod koncesijom

Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš iz Danske koju je utemeljilo Vijeće Europe 1981. godine. U program je trenutno uključeno tridesetak europskih i desetak država iz drugih dijelova svijeta. Do sada je podignuto preko 3000 'Plavih zastava'. Plava zastava je priznanje koje se dodjeljuje samo za jednu sezonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene