Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 6100 novozaraženih

Epidemiologinja o razbuktaloj epidemiji: "Ako ovako nastavi, sve je moguće. Razočarana sam i ljuta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u četvrtak srušila neslavni rekord s više od 6100 novozaraženih. U Zagrebu je, među testiranima, više od 50 posto pozitivnih.

Znanstvenici traže od Vlade hitne mjere, a Beroš ih je i najavio. 

Pročitajte i ovo Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva Ilustracija koronavirus.hr Ugašena stranica koju smo tijekom pandemije svakodnevno posjećivali

Epidemiologinja Dijana Mayer slaže se da su brojevi veliki. 

"Ovo je veliki, veliki skok. Povećao se neznatno i broj testiranja, no to je nebitno. Ove brojke nam samo govore da je virus među nama, da se brzo širi, da su se obistinile prognoze", kaže Mayer.

Brojevi, kaže, mogu još rasti, ali smatra da je bolnički sustav spreman.

"Postoji mogućnost da će se više kreveta pretvarati u COVID krevete i da će se odgađati hladni pogon. To je neka pretpostavka, temeljena na zdravoj logici. Za sada je pod kontrolom, ali ako ovako nastavi, sve je moguće. No zaista ne bih prognozirala", kaže Mayer i još jednom ponavlja da je uzrok svemu niska procijepljenost i nepridržavanje osnovnih mjera: "Maska, distanca, provjetravanje prostorija i pranje ruku."

"Osobno, razočarana sam i ljuta. Sve ono što smo pričali, to je sada urodilo plodom. Cijepljenje traje od siječnja, dakle 10 mjeseci. Ljude samo što nismo molili", zaključuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene