Cijepljenje djece, ilustracija
Cijepljenje djece, ilustracija Foto: Getty Images

U Zagrebu je od ovoga tjedna omogućeno cijepljenje djece od navršene pete godine života cjepivom protiv koronavirusa, objavio je u utorak Nastavni zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".


Školsku djecu do navršenih 12 godina roditelji mogu naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko, nakon čega će ih cijepiti liječnik u ambulanti školske medicine, nadležnoj za školu koju dijete pohađa.

Roditelji koji žele cijepiti svoju djecu predškolske dobi to mogu učiniti ako se jave izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine. Hrvatski zavod za javno zdravstvo posebno preporučuje da se cijepe djeca koja pripadaju ugroženim skupinama.

Preporučuje se cijepljenje djece i mladih koji zbog kronične bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika koronavirusa, te djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti.

Cijepljenje se preporučuje i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje.

Dijete Ljudi zgroženi što MOST koristi djecu za referendum protiv cijepljenja: Reagirala i pravobraniteljica

Cijepljenje djece, ilustracija Obvezno cijepljenje djece u domovima? Huškači pozivaju na pritisak, a mi imamo odgovor nadležnih

Detaljan raspored rada timova Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Zagrebu može se pronaći na web stranici Nastavnog zavoda, a za sva dodatna pitanja roditelji se mogu putem elektroničke pošte obratiti nadležnom liječniku školske medicine prema navedenom rasporedu rada ambulanti školske i adolescentne medicine.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju