Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"TO JE NAŠ NOVAC"

Glas poduzetnika kreće u borbu s Vladom, najavili i prosvjed: ''Ako ima za sve drugo, zašto ne bi bilo za one koje ovu državu hrane''

Iz udruge Glas poduzetnika traže što prije omogućavanje rada ugostiteljskim objektima i refundacija za sve koji imaju pad prometa veći od 60 posto.

Nakon objave Stožera da se ugostiteljski objekti neće otvoriti 1. veljače, reakcije pljušte sa svih strana. Izvršni direktor udruge Glas poduzetnika, Dražen Oreščanin, komentirao je odluke koje nisu naišle na odobravanje od strane svih koji će još uvijek svoje lokale morati držati zatvorenima. 

Najavljeno je otvaranje ugostiteljskih objekata kao svojevrstan protest na produljenje mjera. No, sve manje poduzetnika odlučuje se na takav potez zato što su kazne vrlo visoke. Na prosvjedu u srijedu, 3. veljače, najavljeno je da će doći oko 800 ugostitelja. Epidemioloških mjera će se pridržavati, uvjerava Oreščanin.

''Od sada ćemo se razgovarati drugačije, imat ćemo zahtjeve i tražiti ćemo da se ti zahtjevi ispune'', rekao je. Tražit će da im se omogući rad i ''refundacija svima koji imaju pad veći od 60 posto, a ne samo kafići i fitnes centri koji su sada zatvoreni''.

Dražen Oreščanin misli da je da su to realni zahtjevi iako nije pomoć potrebna samo njima. ''Ako ima za plaće svima u javnom sektoru i za povišice svima u javnom sektoru. Ako ima za sve drugo, zašto ne bi bilo za one koje ovu državu hrane'', komentirao je.

Pročitajte i ovo Danijel Mileta GOST DNEVNIKA NOVE TV Dogradonačelnik Šibenika u suzama: "Poznavao sam sve te ljude... Jedan od njih bio je moj veliki prijatelj. Dogodilo se nešto što Šibenik ne pamti"

Pročitajte i ovo Ivica Kostanić, načelnik policijske uprave Šibensko-kninske županije Ubojica pronađen mrtav Krvoproliće u Šibeniku i Vodicama šokiralo Hrvatsku: Šef PU šibensko-kninske otkrio kako je policija pronašla ubojicu

Također, poslao je ošto pismo premijeru Andreju Plenkoviću zbog njegove izjave vezane uz Hrvatsku gospodarsku komoru i članarinu. ''Naravno da nas je takav podcjenjivački stav premijera Plenkovića naljutio'', izjavio je Oreščanin te mu je uputio pitanje ''kakav je on premijer''. 

''Ovo je naš novac, država nema svoj novac, to je novac poreznih obveznika i građana'', zaključio je.

Cijeli intervju možete pogledati u videozapisu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene