Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LINIJA ANCONA – SPLIT

Putnike iz Italije sutra će u splitskoj luci dočekati sanitarni inspektor i policija

Jadrolinijin brod (Foto: Jadrolinija)
Jadrolinijin brod (Foto: Jadrolinija) Foto: Jadrolinija
Trajekt koji će u srijedu na redovitoj liniji iz Ancone uploviti u splitsku gradsku luku dočekat će posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor, doznaje se u utorak u Lučkoj upravi u Splitu.

"Pomorska policija bit će opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernotalijanskih područja, gdje se pojavio koronavirus", rekao je za Hinu koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć u koronakrizi Poduzetnike u gradskom prostoru oslobodili plaćanja zakupnine, Opara predlaže da ne plaćaju ni komunalnu naknadu Tomislav Novinščak Zoran prikaz zašto se zaraza toliko širi Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek

Dodao je da će sanitarni inspektor, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

Objasnio je kako redovita trajektna linija koja povezuje talijanski grad Anconu i Split plovi dva puta tjedno – srijedom i subotom.

"I ubuduće će pri dolasku trajekta iz Ancone u Split dežurni sanitarni inspektor provjeravati iz kojih su dijelova Italije putnici stigli u Split", rekao je Grgić. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene