Jadrolinijin brod (Foto: Jadrolinija)
Jadrolinijin brod (Foto: Jadrolinija) Foto: Jadrolinija

Trajekt koji će u srijedu na redovitoj liniji iz Ancone uploviti u splitsku gradsku luku dočekat će posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor, doznaje se u utorak u Lučkoj upravi u Splitu.


"Pomorska policija bit će opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernotalijanskih područja, gdje se pojavio koronavirus", rekao je za Hinu koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić.

Vezani članci Transport čovjeka sa simptomima koronavirusa u Pretoriji, ilustracija Na jednom kontinentu smrtnost od COVID-a dramatično porasla: "Ovo postaje zabrinjavajuće za sve nas" Granični prijelaz, ilustracija Iz MUP-a dodatno objasnili tko se i kada bez testa i izolacije može vratiti u Hrvatsku iz Srbije, BiH i Crne Gore

Dodao je da će sanitarni inspektor, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

Objasnio je kako redovita trajektna linija koja povezuje talijanski grad Anconu i Split plovi dva puta tjedno – srijedom i subotom.

"I ubuduće će pri dolasku trajekta iz Ancone u Split dežurni sanitarni inspektor provjeravati iz kojih su dijelova Italije putnici stigli u Split", rekao je Grgić. (Hina)