Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potvrdili za dnevnik.hr

Pala odluka! Učenici će imati tjedan dana dulje školske praznike: ''Cilj je da uđemo čisti u drugo polugodište''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici osnovnih i srednjih škola imat će tjedan dana dulje zimske praznike, a s ciljem dodatnog suzbijanja širenja zaraze koronavirusom.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dovršava izmjene Pravilnika o školskim praznicima koji uskoro ide na javno savjetovanje.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..."

Zimski praznici trajali bi umjesto do 11. siječnja tjedan dana dulje - do 18. siječnja. Drugi dio zimskih praznika, ranije uveden zbog skijaške sezone, trebao je biti od 23. do 26. veljače, ali po novome tada bi se normalno održavala nastava.

''Cilj nam je da uđemo čisti u drugo polugodište i smanjimo širenje zaraze koronavirusom'', objasnio je za DNEVNIK.hr izvor iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Očekuje se da će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana unatoč koroni biti pojačano kretanje građana, što uključuje i veća obiteljska okupljanja. Stoga je Ministarstvo odlučilo odgoditi povratak u školske klupe kako bi početak novog polugodišta bio s manje zaraženih i učenika i djelatnika u samoizolaciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene