Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Njemačkoj je u četvrtak zabilježen rekordan broj umrlih od koronavirusa na dnevnoj razini, unatoč oštrim mjerama kojima se želi obuzdati pandemija i smanjiti pritisak na bolnički sustav.


Institut Robert Koch (RKI), glavna vladina agencija za kontrolu bolesti, objavila je da su u posljednja 24 sata umrle 1244 osobe zaražene koronavirusom, čime se ukupan broj umrlih do sada popeo na 43.881.

Prethodno je zemlja 8. siječnja zabilježila najveći broj smrtnih slučajeva kada je umrlo 1188 pacijenata zaraženih koronavirusom. Po podacima Instituta, broj zaraženih na dnevnoj razini porastao je za 25.164 nova slučaja te je ukupan broj zaraženih 1.978.590 osoba.

Dužnosnici su i dalje zabrinuti zbog mogućnosti da manji broj testiranja zbog novogodišnjih praznika zapravo ne daje pravu sliku razmjera zaraze.

U zemlji su u međuvremenu zatvorene škole, trgovine koje ne prodaju osnovne namirnice, barovi, restorani te sadržaji za zabavu i kulturu, uz mjere koje su od uvođenja početkom studenoga postupno pojačavane.

Mjere, koje također predviđaju da jedno domaćinstvo može posjetiti samo jedna osoba izvan tog kruga, trebale bi ostati na snazi najmanje do kraja siječnja. Kancelarka Angela Merkel i drugi članovi vlade već su, međutim, upozorili da bi mjere mogle biti produžene i nakon siječnja.

Cijepljenje Njemačka vlada brani zajednički pristup nabavci cjepiva na EU razini, Velika Britanija otvara centre za cijepljenje

Slika nije dostupna Njemački mediji tvrde: Merkel nagovijestila da u lockdownu ostaju do Uskrsa?

Očekuje se da će njemačka kancelarka 25. siječnja, na sastanku s premijerima 16 saveznih pokrajina, razmotriti sljedeće korake u borbi s pandemijom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju