Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliki broj zaraženih i umrlih

Drastične mjere stupile na snagu u Njemačkoj: Ograničeno kretanje, druženje...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Njemačkoj su u nedjelju u nekoliko saveznih pokrajina stupile na snagu pooštrene mjere zatvaranja dok se zemlja suočava s visokim brojem oboljelih i umrlih od posljedica covida-19.

Nove mjere dopuštaju susrete pripadnika jednog domaćinstva s najviše jednom osobom iz drugog domaćinstva. Ovisno o saveznoj pokrajini, djeca se ne računaju.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu

U okruzima sa sedmodnevnom incidencijom iznad 200 je radijus kretanja ograničen na 15 kilometara.

Od početka studenog je na snazi zabrana rada ugostiteljskim, kulturnim i sportskim objektima, a od sredine prosinca je dozvoljen rad samo trgovinama za svakodnevne potrebe i ljekarnama.

Ograničenja, dogovorena prošlog tjedna između kancelarke Angele Merkel i premijera saveznih pokrajina, trebale bi biti na snazi do kraja siječnja ali su neke savezne pokrajine najavile produljenje u okruzima s incidencijom višom od 200.

Premijer Bavarske Markus Soeder je objasnio kako mjere "sigurno neće biti ukinute“ 31. siječnja.

Predstavnici savezne i pokrajinskih vlada trebali bi se ponovno susresti 25. siječnja i odlučiti o daljnjim koracima.

Merkel je rekla da je cilj mjera smanjenje sedmodnevne incidencije ispod 50. Trenutno je na razini Njemačke incidencija 162. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene