Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jednostavna upotreba

U hrvatske ljekarne stigao kućni test na koronavirus: "Rezultat vidimo vrlo slično kao i na testu za trudnoću"

U hrvatske ljekarne počeo je stizati kućni test na koronavirus. Riječ je o brzom antigenskom testu čiji su rezultati poznati za 20-ak minuta.

Za njegovo korištenje nije potrebno znanje zdrastvenih osoba, već je prilagođen svim građanima, a upute za korištenje su na hrvatskom jeziku. No to neće zamijeniti klasična testiranja, jer novi test HZZO još ne priznaje kao potvrdu zaraze Covidom, izvjestio je reporter Dino Goleš u Vijestima Nove TV. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Jedan novozaraženi više nego jučer: Preminulo još sedam pacijenata Ilustracija KORONA U HRVATSKOJ Stožer objavio nove podatke: Preminule četiri osobe, pogledajte kakvo je stanje po županijama

Dobavljač Jakov Radošević opisao je kako se test koristi.

"Vrlo je jednostavno, 2 do 3 centimetara se uzima bris nosa, stavlja se u jednu epruvetu u tekućinu i nakon par minuta se nakapa na jednu testnu pločicu i za 15-20 minuta pokazuje pozitivan ili negativan rezultat", rekao je Radošević.

Farmaceutkinja Darija Herak objasnila je kako očitati rezultate testa.

"Rezultat vidimo vrlo slično kao i na testu za trudnoću. Imamo kontrolnu liniju koja se uvijek mora pokazati i još jednu liniju koja pokazuje pozitvan ili negativan rezultat testa", kaže Herak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene