Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svima uzeti brisevi

Pravovremenom reakcijom epidemiologa spriječeno širenje zaraze u splitskom domu na Zenti

U posljednja 24 sata Splitsko-dalmatinska županija bilježi deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najveći problem u ovoj županiji bio je proboj virusa u Domove za starije i nemoćne.

Strahovalo se da bi Dom za starije i nemoćne na Zenti u Splitu mogao biti novo žarište koronavirusa u Dalmaciji. No nakon što je otkriven prvi pozitivni slučaj, brisevi su uzeti kod svih djelatnika i više stotina štićenika, a pokazalo se da su pozitivne dvije djelatnice koje su kod kuće već 10-ak dana, te jedan od korisnika ovog Doma.

Pročitajte i ovo Željka Karin, ravnateljica NZJZ SDŽ Nitko ih ni ne sprječava Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Imala astmu Liječnici KBC-a Split o slučaju preminule maturantice: "Vjerojatno je do smrti došlo zbog kroničnih bolesti uz COVID"

Epidemiolozi nam kažu da za sad tu imaju dobru situaciju i kako su reagirali na vrijeme.

Od jučerašnjeg priopćenja splitsko-dalmatinskog Stožera preminule su još dvije osobe pozitivne na koronavirus. Muškarac i žena bili su kronični bolesnici starije životne dobi, a preminula ženska osoba bila je smještena u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici. Ona je peta osoba iz tog Doma koja je preminula od posljedica zaraze koronavirusom.

Treba podsjetiti kako su predstavnici ministarstava u Splitu izuzeli dokumentaciju još prije 10-ak dana, a ministar Vili Beroš najavio je rezultate inspekcije za sredinu ovog tjedna. Tad bi trebalo biti poznato i je li bilo propusta u Domu u Vukovarskoj i je li se mogla izbjeći situacija da brojimo preminule i gotovo 80 zaraženih čime je ova ustanova postala najveće žarište koronavirusa u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene