Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPISUJU LIJEČNICI OBITELJSKE MEDICINE

Ministarstvo zdravstva: Svi cijepljeni građani bit će upisani u središnji registar i ostvariti pravo na COVID putovnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva objavilo je da će svi građani koji su cijepljeni protiv koronavirusa biti upisani u Središnji registar cijepljenih osoba i tako ostvariti svoje pravo na digitalnu COVID putovnicu.

Iz Ministarstva su priopćili da će svi građani koji su cijepljeni biti upisani u Registar i tako ostvariti pravo na digitalnu COVID putovnicu.

''Svi hrvatski građani koji su do sada cijepljeni protiv COVID-19 dobit će u najkraćem roku svoje digitalne COVID potvrde, što će im olakšati kretanje i putovanja unutar zemalja članica Europske unije.

Preduvjet izdavanja tih potvrda u tiskanom ili elektroničkom obliku jest upis osobe u Središnji registar cijepljenih osoba. Građane čije cijepljenje iz bilo kojeg razloga nije zavedeno u Središnjem registru cijepljenih osoba upisat će njihovi liječnici obiteljske medicine'', izvijestili su.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objavio Institut Robert Koch Dobre vijesti za turizam: Njemačka skinula šest hrvatskih županija s liste rizičnih područja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tomašević preuzeo dužnost Plenković telefonski čestitao Tomaševiću, u utorak sastanak sa županima i čelnikom Zagreba

Također, uputili su svim liječnicima obiteljske medicine naputak kako provesti naknadne upise cijepljenih osoba u taj registar. Liječnici obiteljske medicine imaju mogućnost za sve građane i rezidente Hrvatske cijepljene u inozemstvu cjepivom odobrenim u Hrvatskoj, odnosno u Europskoj uniji, unijeti prijepis podataka o cijepljenju u Središnji registar cijepljenih osoba.

''Sve građane koji su cijepljeni protiv COVID-19 i o tome imaju potvrdu i cjepni karton sa svim potrebnim podacima, a nisu još upisani u Središnji registar cijepljenih osoba, upućujemo da se jave svojim obiteljskim liječnicima kako bi ih upisali'', napisali su.

Od 1. lipnja građani na Portalu zdravlja imaju mogućnost sami provjeriti jesu li im podaci o cijepljenju ispravno evidentirani, a oni koji se još nisu cijepili mogu se i sami naručiti odabirom lokacije i termina cijepljenja.

Potvrde o cijepljenju, testiranju i preboljenju u tiskanom ili elektroničkom obliku, kojim dokazuju da su primili jedno od cjepiva koje je registrirano na području Europske unije, građani mogu dobiti putem portala e-Građani, izravno na linku ili u jednoj od ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, osim na pet lokacija HZZO-a u Zagrebu gdje se potvrde ne izdaju: Margaretska, Mihanovićeva, Kruge, Ivekovićeva i Branimirova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTO VIŠE CIJEPITI U Splitu se kod dvije osobe pojavio indijski soj koronavirusa, stavljeni su u izolaciju. Karin: "Primijetili smo grupiranje u jednoj tvrtki"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna safe traveling Planning a tour to Croatia? Here are the guidelines for COVID restrictions and crossing the border

U Hrvatskoj je do sada izdano oko 70.000 potvrda, od čega je 84 posto onih o cijepljenju. Sve potrebne informacije, upute i podaci o izdavanju i svrsi EU digitalnih COVID potvrda građanima su dostupne putem stranice EU digitalna COVID potvrda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene