Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo 52 oboljelih

U Srbiji ponovno velike brojke: Opet imaju gotovo 8000 zaraženih, na respiratorima nikad više pacijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je u srijedu objavila da je koronavirusom u toj zemlji zaraženo još 7919 osoba. Preminulo je 52 oboljelih.

U posljednjih 24 sata u Srbiji je zaraženo još 7919 osoba. U istom razdoblju su preminule 52 oboljele osobe. Na bolničkom liječenju nalazi se 7611 ljudi. Alarmantan je podatak da je na respiratorima 270 pacijenata.

Srpska vlada u četvrtak će usvojiti nove mjere koje bi na snagu trebale stupiti već od petka. Ugostiteljski objekti i tvrtke koje se bave uslužnom djelatnosti radnim danima će svoja vrata morati zatvoriti u 17 sati, a vikendima neće uopće raditi.

Beogradski Institut za ortopediju Banjica od srijede je postao COVID bolnica.

Pročitajte i ovo Cijepljenje pacijenta Prvo medicinski djelatnici Sljedeći tjedan u Rusiji kreće masovno cijepljenje protiv COVID-a, bit će besplatno i dobrovoljno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do 10. siječnja Uvode stroge mjere za ulaz u zemlju i obveznu samoizolaciju: Novom odlukom obuhvaćen i dio Hrvata

"Nedostaju kreveti na intenzivnoj njezi. Od nas se traži veliki broj mjesta pa u ovom trenutku otvaramo 17 intenzivnih mjesta i 30 kreveta u stacionaru, od čega je polovica s kisikom. Ako bude potrebno još kreveta, proširit ćemo kapacitete ", kazao je prof. dr. Zoran Baščarević, direktor Instituta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene