Cijepljenje pacijenta
Cijepljenje pacijenta Foto: DNEVNIK.hr

U Rusiji sljedeći tjedan počinje masovni cijepljanje protiv


Vladimir Putin donio je odredbu kako u Rusiji sljedeći tjedan počinje masovno cijepljenje protiv koronavirusa.

Vezani članci Klaićeva bolnica, ilustracija Ravnatelj Klaićeve o smrti 11-godišnjeg dječaka zaraženog koronom: ''Zaprimljen je s uobičajenim simptomima. Došlo je do rijetke, ali vrlo teške komplikacije'' Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama

Rusko cjepivo "Sputink V" prvi će primiti zdravstveni djelatnici i učitelji, javlja RT.

"Ruska farmaceutska industrija spremna je za masovno cijepljenje. U danima pred nama bit će spremno 2 milijuna doza Sputnik V cjepiva", rekao je Putin u srijedu.

Zamjenica premijera Tatjana Golikova apelirala je na poslodavce da organiziraju posao tako da se omogući provođenje masovnog cijepljenja do kralja sljedećeg tjedna.

Cijepljenje će biti besplatno i dobrovoljno. 

Podsjetimo, Velika Britanija je pak danas odobrila cjepivo Pfizera protiv COVID-a postavši prije SAD-a i EU-a prva zapadna zemlja koja je dala zeleno svjetlo cjepivu koje bi idućega tjedna trebali dobiti najugroženiji ljudi.

Premijer Boris Johnson nazvao je odluku regulatora globalnom pobjedom i nadom u vrijeme bujajuće pandemije koronavirusa koja je dosad diljem svijeta odnijela milijun i pol života, opustošila globalnu ekonomiju i iz temelja promijenila svakodnevni život.

Britanska Regulatorna agencija za lijekove i medicinske proizvode (MHRA) dala je izvanredno odobrenje za cjepivo Pfizera i BioNTecha koje bolest sprečava u visokih 95 posto slučajeva.