Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo medicinski djelatnici

Sljedeći tjedan u Rusiji kreće masovno cijepljenje protiv COVID-a, bit će besplatno i dobrovoljno

Cijepljenje pacijenta
Cijepljenje pacijenta Foto: DNEVNIK.hr
U Rusiji sljedeći tjedan počinje masovni cijepljanje protiv

Vladimir Putin donio je odredbu kako u Rusiji sljedeći tjedan počinje masovno cijepljenje protiv koronavirusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Rusko cjepivo "Sputink V" prvi će primiti zdravstveni djelatnici i učitelji, javlja RT.

"Ruska farmaceutska industrija spremna je za masovno cijepljenje. U danima pred nama bit će spremno 2 milijuna doza Sputnik V cjepiva", rekao je Putin u srijedu.

Zamjenica premijera Tatjana Golikova apelirala je na poslodavce da organiziraju posao tako da se omogući provođenje masovnog cijepljenja do kralja sljedećeg tjedna.

Cijepljenje će biti besplatno i dobrovoljno. 

Podsjetimo, Velika Britanija je pak danas odobrila cjepivo Pfizera protiv COVID-a postavši prije SAD-a i EU-a prva zapadna zemlja koja je dala zeleno svjetlo cjepivu koje bi idućega tjedna trebali dobiti najugroženiji ljudi.

Premijer Boris Johnson nazvao je odluku regulatora globalnom pobjedom i nadom u vrijeme bujajuće pandemije koronavirusa koja je dosad diljem svijeta odnijela milijun i pol života, opustošila globalnu ekonomiju i iz temelja promijenila svakodnevni život.

Britanska Regulatorna agencija za lijekove i medicinske proizvode (MHRA) dala je izvanredno odobrenje za cjepivo Pfizera i BioNTecha koje bolest sprečava u visokih 95 posto slučajeva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene