Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRAĆAJU I MASKE

Slovenija mijenja mjere na granici, doznajte što će po novome trebati ispunjavati za ulazak u zemlju čak i ako ste samo u tranzitu

Slovenija postrožila prelazak granice - 1
Slovenija postrožila prelazak granice - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Slovenska vlada objavila je da će od 23. kolovoza i putnici u tranzitu za ulazak u zemlju trebati pokazati dokaz da su cijepljeni protiv COVID-19, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uvjet).

"Od 23. kolovoza tranzit kroz Sloveniju više neće biti moguć bez ispunjavanja PCT uvjeta", objavila je vlada u priopćenju nakon sinoćnje dopisne sjednice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazne i obećanja Prisjeo mu burek od 400 eura: Kamera je sve snimila, no sada će novac dobiti natrag Slika nije dostupna Na Dan otpora okupatoru Tisuće ljudi na ulicama Ljubljane prosvjedovale protiv vlade Janeza Janše

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojemu ne moraju na granici dokazivati svoj Covid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Izuzeće od PCT uvjeta za ulazak u Sloveniju i dalje vrijedi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prijevozu.

Novom je odlukom vlade uz to ponovo propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za posjetitelje javnih i kulturnih priredaba u zatvorenome, dok nošenje maski postaje obvezno i za okupljanja na otvorenom ako je na njima prisutno više od 100 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene