Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne i obećanja

Prisjeo mu burek od 400 eura: Kamera je sve snimila, no sada će novac dobiti natrag

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Glad je jednog dostavljača skupo koštala.

Policijski dosje i 400 eura kazne zbog bureka zaradio je izgladnjeli dostavljač u Ljubljani. Nemila zgoda zbila se u vrijeme prve karantene u Sloveniji. 

Dostavljač je sjeo na stepenice crkve u Ljubljani kako bi pojeo svoju užinu, a sve je snimila kamera. Fotografija policije koja je okružila dostavljača zbog "zločina" skidanja maske brzo se proširila Slovenijom.

Slučaj je postao simbol oštrog načina na koji su vlasti provodile COVID mjere, no sad će taj muškarac dobiti svoj novac natrag i njegov policijski dosje bit će izbrisan. Isto vrijedi i za više od 60.000 drugih Slovenaca koji su prekršili mjere tijekom pandemije, piše BBC.

Policija je izdala kazne u vrijednosti od gotovo šest milijuna eura u razdoblju dužem od dvije godine, ali od ovog tjedna na snagu stupa zakon o povratu toga novca. Time se ispunjava obećanje koje je dao premijer Robert Golob prije nego što je njegova stranka Pokret za slobodu izabrana prošle godine.

Prethodna administracija, koju je vodio bivši premijer Janez Janša, odredila je stroga ograničenja slobode kretanja i okupljanja. Slovencima nije bilo dopušteno putovati izvan svojih lokalnih područja, a noću je na snazi bio i policijski sat. 

Pročitajte i ovo Bankomat - 1 Ništa bez pitanja Velike novosti u odnosu banaka prema klijentima, no neki će ostati oprezni: "Oni će ponuditi, a mi ćemo reći - hvala lijepa"

Pročitajte i ovo Božićno drvce u Zagrebu za pravi blagdanski ugođaj Počela prodaja borova: Dilema kupaca - odabrati pravo ili umjetno božićno drvce

Gladni dostavljač bio je samo jedan od mnogih koji su kažnjeni zbog kršenja obveze nošenja maske za lice koja se odnosila na otvorene prostore, ali i na unutrašnjost pojedinih objekata. Bilo je gotovo nemoguće obavljati svakodnevne aktivnosti bez COVID potvrda.

Ustavni sud ukinuo je sve te mjere, no vlastima je sve dosad trebalo da ponište izrečene kazne. Reakcije su podijeljene, naime dok neki smatraju da je donesena ispravna odluka, drugi drže da je ovo pljuvanje u lice zdravstvenim radnicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene