Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemiološka situacija i dalje povoljna

Susjedi bilježe veći broj zaraženih koronom: Do porasta došlo nakon ukidanja većine mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagi trend rasta novih zaraza koronavirusom posljednjih dana u Sloveniji se nastavlja. U posljednja 24 sata zabilježeno je gotovo 500 infekcija više nego prije tjedan dana, ali je opća epidemiološka situacija povoljna.

Sa 1865 PCR i 11.943 brzih antigenskih testova, u Sloveniji je zabilježeno 2305 slučajeva zaraze koronavirusom, što je za 123 slučaja više nego dan ranije i 482 više nego prije sedam dana. Umrlo je šest pacijenata, objavile su u četvrtak slovenske vlasti.

Prema podacima nacionalog Instituta za javno zdravlje (NIJZ), u zemlji su trenutno 24.694 aktivne infekcije, što je 38 manje u odnosu na jučer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zbog rata u europi U HDZ-u već razgovarali o uvođenju obveznog vojnog roka: "To je ozbiljna opcija..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svijet mora vidjeti što se događa Na Twitteru vidio fotografiju tijela i po kovčezima prepoznao da je ubijena njegova obitelj: ''Znao sam da su oni''

Sedmodnevni prosjek potvrđenih slučajeva trenutno je 1857, što je 66 više nego dan ranije, dok je 14-dnevna incidencija neznatno pala i sada iznosi 1168 zaraženih na 100 tisuća stanovnika.

Vjeruje se da je do blagog porasta novih zaraza zadnjih dana došlo zbog opuštanja ljudi nakon što je vlada ukinula većinu mjera, ali se općenito epidemiološka situacija ocjenjuje vrlo povoljnom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene