Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRIGA ZA SEBE I DRUGE

Kako se nositi s epidemijom koronavirusa? Psihologinja savjetuje: "Treba se i odmoriti od teških vijesti"

Psihologinja Marina Trbus
Psihologinja Marina Trbus DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Psihologinja Marina Trbus Psihologinja Marina Trbus Foto: DNEVNIK.hr +0 Psihologinja Marina Trbus i Barbara Štrbac Galerija 1/2 >>
Nova pravila života i mijenjanje ustaljenih rituala, mogu izazvati nelagodu ili anksioznost kod emotivnijih ljudi. Stručnjaci savjetuju, vizualizirajmo cilj, a to je zdravije sutra, a put do tog cilja iskoristimo što je bolje moguće i oslonimo se samo na stručne informacije.

Psihologinja Marina Trbus savjetovala je kako se racionalno ponašati u novim životnim okolnostima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gdje ipak nositi masku? Nakon proglašenja kraja pandemije HZJZ ima nove preporuke za građane Vili Beroš i Krunoslav Capak Korona baj-baj VIDEO Otkriveno tko će ipak morati u izolaciju, Capak priznao: "Cjepivo je bilo razočaranje"

Svima je preporučila odmor od teških vijesti, ali i refleksiju i brigu za sebe.

"Čovjek je socijalno biće. Kako stvaramo zalihe hrane, tako ovdje trebamo stvarati zalihe psihološke dobrobiti. U svakom slučaju, preporučila bi refleksiju na samog sebe. Za početak trebamo u jednom danu odrediti kada ćemo primiti informacije, a ostatak dana posvetiti se malo refleksiji na samoga sebe.  Potrebno je imati jasnu strukturu dana za sebe.Treba se i odmoriti od teških vijesti", savjetovala je psihologica i istaknula organiziranost zajednice.

"Prekrasno je gledati kako su se zajednice organizirale. Ova nas kriza i zbližava. Primjećuje se humanost, svjesnost brige o sebi, ali i briga o drugima". 

Osvrnula se i na način na koji se ljude nose s ograničenjima, ali i panikom. 

"Strah i tjeskoba javljaju se kada ljudi osjećaju prijetnju. Neki pretjeruju u tome, a neki ignoriraju da postoji izvor prijetnje. Ali treba osvijestiti čega ih je točno strah. Možemo i malo reflektirati i zauzeti neku novu perspektivu. Dopustite si da propuštate neke stvari", savjetovala jeTrbus. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene