Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve bliži cilju

HZJZ se pohvalio kako je četvrtak bio rekordan dan po broju cijepljenih u Hrvatskoj

Cijepljenje protiv koronavirusa
Cijepljenje protiv koronavirusa Foto: DNEVNIK.hr
HZJZ je objavio da se u četvrtak, 29. travnja, potrošilo najviše doza cjepiva protiv koronavirusa - njih 46.887. Uz ovakvu dinamiku, do kraja lipnja bit će procijepljeno 55 posto odrasle populacije.

Jučer je u Hrvatskoj oboren novi rekord - po dnevnom broju cijepljenih osoba protiv koronavirusa, priopćio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Prema podacima podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih, utrošeno je u Hrvatskoj 46.887 doza.

''Dobra organizacija timova i mjesta za cijepljenje, od ordinacija liječnika obiteljske medicine u cijeloj zemlji do županijskih zavoda i zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'', kao i pravodobna informacija pacijentima o terminima cijepljenja preduvjet je ovako dobrih rezultata cijepljenja'', izvijestili su.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi natječaj Stigla prijava: Lana Peto Kujundžić prijavila se za mjesto predsjednice Vrhovnog suda

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RADOVI GOTOVI U RUJNU 2022. Probijen tunel Komorjak zbog kojeg su stanovnici Omiša ostali u šoku: Otkriveno i kolika je šteta nakon miniranja

Ovo potvrđuje, kažu, da je hrvatski zdravstveni sustav organizacijski spreman dnevno cijepiti i više do 39.000 doza, koliko će biti moguće s obzirom na veliki broj doza cjepiva koje stiže kroz svibanj i lipanj.

''Takva dinamika cijepljenja omogućuje da se do kraja lipnja cijepi i više od 1.848.462 osobe odnosno više od 55 posto odraslih osoba'', uvjeravaju.

Što se više ljudi cijepi, to će se povećavati razina zaštite i smanjiti širenje bolesti COVID-19, što je ''preduvjet očuvanja života i zdravlja ljudi, smanjenog opterećenja bolnica, kao i uspješnosti ovogodišnje glavne turističke sezone koja ima značajnog udjela u hrvatskom gospodarstvu, kao i povratku redovitim aktivnostima u svakodnevnom životu''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminula 41 osoba U posljednja 24 sata 2007 novooboljelih: U Primorsko-goranskoj županiji pada broj aktivnih slučajeva, ali i novooboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U posjetu Bjelovaru Andrej Plenković o tvrdnjama da je Žalac lobirala za državni kredit: "Ministri imaju zadaću ponašati se sukladno zakonu"

Ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak rekao je da su osigurane dovoljne količine cjepiva te su poduzete potrebne mjere da bi se cijepljenje odvijalo po planu. ''Organizirana je distribucija na cijepna mjesta, timovi koji će provoditi cijepljenje i sva potrebna logistička potpora'', rekao je Capak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene