Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Bjelovaru

Andrej Plenković o tvrdnjama da je Žalac lobirala za državni kredit: "Ministri imaju zadaću ponašati se sukladno zakonu"

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nastavlja s obilaskom Hrvatske zbog kampanje za lokalne izbore. Danas je posjetio je Bjelovar i tamo je, zajedno s HDZ-ovim kandidatima za bjelovarsko-bilogorskog župana i gradonačelnika Bjelovara, dao izjavu za medije.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u obilasku je Hrvatske zbog kampanje za lokalne izbore. Danas je posjetio je Bjelovar gdje je dao izjavu za medije i odgovarao na pitanja novinara.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

Odgovarajući na pitanja novinarke o navodima da su Gabrijela Žalac i Josipa Rimac lobirale za državni kredit za projekt vjetropark Krš-Pađene, predsjednik HDZ-a rekao je da ne želi komentirati niti jedan postupak koji traje, pa ni onaj vezan uz aferu Vjetroelektrane.

"Bitno je da su cijeli taj proces odobravanja kredita od Hrvatske banke u konačnici odobrili i reazirali sukladno svim pravilima", rekao je Plenković.

Na pitanje brine li ga da se ministrica u njegovoj Vladi tako ponašala, predsjednik HDZ-a je odgovorio: "Ministri, kada su imenovani, imaju jedinu zadaću, a to je raditi na provedbi programa i ponašati se sukladno zakonu."

Što se tiče pokretanja postupaka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa protiv trojice sadašnjih ministara, Plenković je rekao da je "to tek pokretanje postupaka" i da "ćemo vidjeti što će s tim biti".

Na kraju je odgovorio na pitanje o odluci predsjednika Zorana Milanovića da zapovjednici s njim idu u Okučane kako se, tvrdi predsjednik, ne bi politizirala vojska.

"Ovo što je on govorio jučer je čisto politiziranje vojske. Ja sam na sve to odgovorio jučer u Vinkovcima", rekao je Plenković.

Istaknuo je svoju podršku kandidaturi Zorana Bišćana za gradonačelnika Bjelovara te Marka Marušića za župana. Naglasio je privrženost HDZ-a, ali i Vlade Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i poticanju njezina razvoja.

''Ovdje smo u jednoj od županija kojoj su potrebne dodatne financijske injekcije osigurali reformom Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave - 115 milijuna kuna prihoda više nego prije 2017. I time su i županija i gradovi i općine postali snažni akteri za raliziranje svojih političkih prioriteta'', naglasio je Plenković.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene