Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nastavlja s obilaskom Hrvatske zbog kampanje za lokalne izbore. Danas je posjetio je Bjelovar i tamo je, zajedno s HDZ-ovim kandidatima za bjelovarsko-bilogorskog župana i gradonačelnika Bjelovara, dao izjavu za medije.


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u obilasku je Hrvatske zbog kampanje za lokalne izbore. Danas je posjetio je Bjelovar gdje je dao izjavu za medije i odgovarao na pitanja novinara.

Vezani članci Vili Beroš Beroš: ''Očita je korelacija necijepljenih s otežanim radom u bolnicama. Nama je cilj sigurnost svih, a ne kažnjavanje nekoga''' Branko Bačić Bačić o spornom odlasku bivše predsjednice u Ameriku: ''Ako imaju identične stavove ne vidim ništa suspektno''

Odgovarajući na pitanja novinarke o navodima da su Gabrijela Žalac i Josipa Rimac lobirale za državni kredit za projekt vjetropark Krš-Pađene, predsjednik HDZ-a rekao je da ne želi komentirati niti jedan postupak koji traje, pa ni onaj vezan uz aferu Vjetroelektrane.

"Bitno je da su cijeli taj proces odobravanja kredita od Hrvatske banke u konačnici odobrili i reazirali sukladno svim pravilima", rekao je Plenković.

Na pitanje brine li ga da se ministrica u njegovoj Vladi tako ponašala, predsjednik HDZ-a je odgovorio: "Ministri, kada su imenovani, imaju jedinu zadaću, a to je raditi na provedbi programa i ponašati se sukladno zakonu."

Što se tiče pokretanja postupaka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa protiv trojice sadašnjih ministara, Plenković je rekao da je "to tek pokretanje postupaka" i da "ćemo vidjeti što će s tim biti".

Na kraju je odgovorio na pitanje o odluci predsjednika Zorana Milanovića da zapovjednici s njim idu u Okučane kako se, tvrdi predsjednik, ne bi politizirala vojska.

"Ovo što je on govorio jučer je čisto politiziranje vojske. Ja sam na sve to odgovorio jučer u Vinkovcima", rekao je Plenković.

Istaknuo je svoju podršku kandidaturi Zorana Bišćana za gradonačelnika Bjelovara te Marka Marušića za župana. Naglasio je privrženost HDZ-a, ali i Vlade Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i poticanju njezina razvoja.

''Ovdje smo u jednoj od županija kojoj su potrebne dodatne financijske injekcije osigurali reformom Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave - 115 milijuna kuna prihoda više nego prije 2017. I time su i županija i gradovi i općine postali snažni akteri za raliziranje svojih političkih prioriteta'', naglasio je Plenković.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr