Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivaju građane da se cijepe

Ministarstvo zdravstva o cijepljenju: "Građani su dovedeni u situaciju da više ne znaju što jest, a što nije. Cjepiva ima dovoljno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva priopćio je da je zdravstveni sustav prilagođen provedbi programa cijepljenja građana.

Ministarstvo zdravstva poručilo je u petak da su osigurane dovoljne količine cjepiva za sve punoljetne građane koji se žele cijepiti. Dodaju da je zdravstveni sustav prilagođen cijepljenju više od polovine pučanstva do kraja lipnja.

''U javnosti su u posljednje vrijeme, zahvaljujući raznim parcijalnim informacijama i dezinformacijama, hrvatski građani dovedeni u situaciju da više ne znaju što jest, a što nije, pa je potrebno ponoviti da se svi građani, koji se žele cijepiti, mogu prijaviti kod svojih liječnika obiteljske medicine, telefonskim putem pozivnom centru na broj 0800 0011 ili u županijskim zavodima za javno zdravstvo, prijavom elektroničkim putem izravno na platformu cijepise.zdravlje.hr, a uskoro i putem sustava e-Građani. Dakle, otvoreni su svi kanali za prijave, a ove informacije građani mogu pronaći i na mrežnim stranicama Vlade RH www.koronavirus.hr, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te županijskih Zavoda za javno zdravstvo'', podsjećaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjerite mailove Plenković o problemima s CijepiSe: ''Zašto bih preuzimao odgovornost?'', Beroš: ''Stižu pozivi i onima koji su se prijavili putem platforme''

Ističu da su u cijepljenju dužni sudjelovati svi zdravstveni djelatnici, bez iznimke, kao i privatni zdravstvenih radnici.

''Svima je danas teško u ovoj situaciji, ponajprije zdravstvenim djelatnicima. Ali najveći je teret u proteklih godinu dana bio na liječnicima i zdravstvenom osoblju u COVID bolnicama koji danonoćno skrbe o najtežim bolesnicima u zaštitnim odijelima, pod maskama, u višesatnim smjenama bez prekida. Ako je ikome teško, onda je to njima i zato svi mi ostali moramo preuzeti na sebe svoj dio odgovornosti", kaže ministar.

Građanima Republike Hrvatske na raspolaganju su dovoljne količine cjepiva koja su registrirana u svim zemljama Europske unije, zaključili su u priopćenju i istaknuli da je građane koji su cijepljeni u najkraćem roku potrebno unijeti u centralni karton Republike Hrvatske e-CIJEPIH.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene