Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svi se trebaju uključiti

Pravobraniteljica nakon incidenta u školi: ''Brine me situacija, odrasli ne smiju podržavati djecu u kršenju pravila"

Učenik Osnovne škole Krapinske Toplice, čiji se roditelji protive tome da on nosi masku u školi, i u utorak je došao na nastavu bez maske, ali je ubrzo napustio zgradu te uči s roditeljima na školskom dvorištu. O svemu je obaviješten Centar za socijalnu skrb, a do škole su došli policija, župan Željko Kolar i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević reagirala je nakon ponovljenog incidenta u utorak u Krapinskim Toplicama. Naime, u školu nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar te škole. Roditelji dječaka u utorak su prosvjedujući sjeli ispred Osnovne škole Krapinske Toplice, gdje uče zajedno sa sinom.

''Zabrinuta sam s ovom situacijom. Pokušat ćemo da se ova situacija smiri'', kazala je pravobraniteljica za djecu Pirnat Dragičević i skrenula pažnju da je izuzetno važno da su svi odrasli podrška djeci. ''Bez obzira na osobne stavove, osjećaje zamora epidemije, važno je da djecu informiraju i da ih ne podržavaju u kršenju pravila'', istaknula je.

Također, napomenula je da su pravila ponašanja u školi trenutno regulirana aktualnim dokumentom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a njime se štiti zdravlje, koje je, kako kaže, sada primarno za sve u školi, a prema tome i svih učenika u školi.

Pročitajte i ovo Samson Štibohar, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Zaštitari ostaju Među antimaskerima pred školom u Krapinskim Toplicama i ljudi iz drugih mjesta: "To su uvozni gosti, nažalost, ne i dobrodošli. Remete nam mir"

Pročitajte i ovo Dino Goleš Kolateralne žrtve "Djecu treba učiti na poštivanje pravila i na jednakost, a kad imaju drugačije mišljenje, da postoji demokratski alati kako ih izraziti"

''Nisam tu da samostalno saniram štetu, tek moram vidjeti situaciju. Trebaju se svi uključiti - nadležne institucije i treba se dijalogom doći do rješenja ove situacije'', kazala je Pirnat i zaključila da svi rade puno, ali da bi se u svemu mogli bolje snaći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene