Ministar obrazovanja Radovan Fuchs posjetio je Osnovnu školu Krapinske toplice nakon što je ondje došlo do incidenta s antimaskerima koji su upali u školu prije nekoliko dana. Prosvjednici su pred školu došli i danas, a zaštitari od danas stoje pred ulazom. Ministar je održao sastanak s ravnateljem i zaposlenicima, a poslije i potvrdio da je u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova te da će policija osiguravati sve što je u njihovoj ovlasti.


Sve prati reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš koji se javio iz Krapine uživo u Vijesti u 17.

Vezani članci Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs Fuchs otkrio hoće li se kažnjavati necijepljeni djelatnici, pa istaknuo: "Nikome normalnom ne pada na pamet da uvodi mjere jer mu se tako sviđa" Sisačka osnovna škola - 3 Kako će djeca sutra u školu i u kojim slučajevima će morati nositi maske?

Goleš kaže kako je dogovoreno da se nastava i dalje odvija normalno i da će pravila za maske vrijediti za sve jednako, zaštitari će promatrati koriste li se maske na hodnicima

I danas je bilo 20-ak prosvjednika pred školom, među kojima su i roditelji koji su u petak nasilno ušli u školu. Danas ih je otjerala interventna policija. Prosvjedi se po zakonu ne smiju održavati u prostorijama škola i vrtića kad u njima borave djeca.

Osim ministra Fuchsa danas je u školi bio i tim psihologa koji djeci objašnjava što se tamo dogodilo. "Najmlađima je ovaj susret nešto što su prvi put doživjeli", rekao je Goleš i dodao kako su psiholozi razgovarali i sa zaposlenicima.

Inače ova je škola dovoljno velika da u razredu svako dijete sjedi u svojoj klupi i masku je potrebno nositi samo po izlasku iz razreda u zajedničkim prostorijama. Čak i ako netko zbog zdravstvenih razloga ne moze nositi masku moze od liječnika dobiti potvrdu da ju ne mora imati. Goleš je zaključio kako se radio o ideološkom ekscesu u kojem su kolateralne žrtve djeca.

"Djecu treba učiti na poštivanje pravila i na jednakost, a kad imaju drugačije mišljenje, da postoji demokratski alati kako ih izraziti, a to sigurno nije neprijavljen prosvjed i nasilno upadanje u škole", zaključuje Goleš.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju