Nikola Milina
Nikola Milina Foto: DNEVNIK.hr

Ravnatelja policije i njegova pomoćnika, koji su u srijedu bili na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sa zaraženim zastupnikom Frankom Vidovićem (SDP), epidemiolozi ne smatraju bliskim kontaktima COVID pozitivne osobe, doznaje se u MUP-u.


"Nadležni epidemiolog nakon provedenog epidemiološkog izvida konstatirao da je se glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov pomoćnik, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, ne smatraju bliskim kontaktima COVID pozitivne osobe koja je bila prisutna na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost", izvijestio je MUP.

Iz Sabora su u petak ujutro potvrdili da je Vidović pozitivan na koronavirus te da zastupnici koji su u srijedu bili sa njim na sjednici odbora u petak iz predostrožnosti neće doći u Hrvatski sabor.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove odbora i policijske čelnike bio i niz drugih sudionika, među njima i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, šefica Uskoka Vanja Marušić i šef SOA-e Daniel Markić.

Iz MUP-a su ranije poručili da čak i da je određena samoizolacija za policijske čelnike ne bi došlo do zastoja u sustavu rukovođenja niti odlučivanja s obzirom na to da navedena radna mjesta imaju određene institute zamjenika i pomoćnika.

Iz Državnog odvjetništva su poručili da čekaju upute epidemiologa.

"Rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom na to da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njezinoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da Glavna državna odvjetnica RH ima prvog zamjenika i još 24 zamjenika", izvijestio je DORH.

Franko Vidović Franko Vidović ima koronu, u srijedu je bio na Odboru s glavnom državnom odvjetnicom, šeficom USKOK-a...

Zgrada Hrvatskog sabora Korona u Saboru: U samoizolaciji četvorica HDZ-ovaca te SDP-ovci Vukas i Jakšić

Naglašavaju i da u slučaju da epidemiolozi odrede izolaciju glavna državna odvjetnica veći dio svojih poslova može obavljati od kuće "koristeći se sredstvima elektroničke komunikacije".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju