Premijer Andrej Plenković danas je najavio da će se 1. ožujka dopustiti rad terasama ugostiteljskih objekata. Poduzetnici su s radošću dočekali ovu vijest i pripreme za otvaranje već su u punom zamahu.


Ugostitelji su započeli s pripremama za otvaranje terasa 1. ožujka, kako je danas najavio premijer Plenković.

Prema informacijama Nacionalne udruge ugostitelja, terase bi trebalo otvoriti sigurno više od polovice kafića, pogotovo oni čije su terase na frekventnim mjestima. Procjena je da će im porasti prihodi za 20 do 30 posto. Samo u ovom periodu kako su zatvoreni, zadnja tri mjeseca, ugostitelji su uprihodili dvije milijarde kuna manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Masovno cijepljenje u Srbiji - 1 Iako su cijepili više od 1,2 milijuna ljudi, sada bilježe nagli porast broja zaraženih: Krizni stožer objavio da razmišljaju o novom pooštravanju mjera

Zbog prijave nezakonitih legalizacija objekata, načelniku Milne na Braču prijete smrću - 6 Zbog prijave nezakonitih legalizacija objekata načelniku Milne na Braču prijete smrću: "Još samo jednom progovori, zakopat ćeš i dijete u crnoj rupi"

Jedan od ugostitelja koji će zasigurno svoju terasu otvoriti od ponedjeljka je i Antun Buić, vlasnik lokala u Zagrebu. 

''Jedva smo dočekali'', rekao je Buić i dodao da je nakon tri neradna mjeseca najavljeno otvaranje ''velika stvar''. Trenutno su, govori, na 30 posto uobičajenog prometa.

Povećanje prihoda je već unaprijed zagarantirano. ''Ono što bi nam najviše sad pomoglo je da se potpore za očuvanje radnih mjesta i dalje održe'', govori.

Nažalost, s otvorenom terasom i bez potpore, ugostitelji ne bi mogli isplaćivati troškove. ''Bilo bi idealno da se to zadrži i dalje s obzirom da unutra ne možemo raditi'', objašnjava Buić.

Smatra da je apsurdno da ne smiju raditi u zatvorenom dijelu ugostiteljskog objekta ''s obzirom da su tramvaji i autobusi puni'', a nada se da će najkasnije 1. travnja moći raditi u punom kapacitetu.

Nesreća kod Bjelovara Tragedija kod Bjelovara: U slijetanju kamiona s ceste poginuo 56-godišnji vozač

Koronavirus, ilustracija Godina iz noćne more: Gdje smo danas, 365 dana od početka zaraze koja je već sada promijenila svijet?

''Bojim se da bi treći mjesec mogao ponovo zahladiti, svi se toga bojimo. Ljudi onda ne žele sjedit vani, onda smo ponovo na istom'', zaključio je. 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr