Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"BEZ PROTOKOLA"

Općina Primošten i Sinj odlučili se suprotstaviti Stožeru i COVID potvrdama, oni ne uvode nove mjere

Načelnik Primoštena Stipe Petrina o stepenicama do Gospe (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Načelnik Primoštena Stipe Petrina o stepenicama do Gospe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Načelnik Primoštena Stipe Petrina o stepenicama do Gospe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Načelnik Primoštena Stipe Petrina o stepenicama do Gospe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
U utorak na snagu stupa novi set mjera Stožera. Općina Primošten odlučila je zanemariti mjeru vezanu uz COVID potvrde za sve djelatnike u javnim i državnim službama sve dok od Stožera ne dobiju detaljnije upute. Nakon njih, i grad Sinj odlučio se za sličan pristup - "Svi naši sugrađani moći će koristiti slobodno i bez ograničenja usluge..."

Očekivali su detaljnije upute Stožera koje još uvijek nisu dobili i zato neće, od utorka 15, studenog, provoditi novu preporuku o uvođenju obaveznih COVID digitalnih potvrda za sve djelatnike u javnim i državnim službama. Općina Primošten i Sinj odlučili su ne provoditi mjere Stožera koje su vezane uz COVID potvrde. Primošten dok ne dobije detaljnije upute, a Sinj nije naveo hoće li i kada provoditi navedenu mjeru.

"Općina Primošten obavještava javnost i sve korisnike njezinih usluga kao i korisnike usluga trgovačkih društava da do dana pisanja ovog priopćenja nije zaprimila nikakvu detaljnu uputu od strane Ministarstva uprave i pravosuđa, kojom uputom bi bile razjašnjene sve nastale nedoumice i kojom bi se potanko opisao način djelovanja u ovakvim situacijama", izvijestili su.

"Imajući u vidu ostavljeno vrijeme za pripremu mjere koja zahtijeva dodatne kako ljudske tako i financijske kapacitete koji u ovom trenutku još nisu osigurani, te kako nije zaprimljen nikakav protokol ili uputa o načinu postupanja, Općina Primošten nastavlja raditi sa strankama na način da je potrebna prethodna najava putem službenih brojeva telefona ili putem centralnog e-maila, a sve u cilju nastojanja da se spriječi nepotreban kontakt i time eventualna ugroza službenika i stranaka", zaključili su.

Naveli su i da će Općina Primošten "odlučiti i propisati načine postupanja odmah po primitku detaljne upute Ministarstva, za koju smatra da je trebala već stići, obzirom na kratkoću roka za uvođenje novih mjera".

Nastavlja se niz...

Primoštenu se pridružio i grad Sinj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od utorka na snazi nove mjere Jandroković otkrio hoće li Hrvatska uvesti karantenu za necijepljene: "Država mora poduzeti određene korake"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Danas u Hrvatskoj 55 preminulih: Županija na moru otkrila da 80 posto umrlih u četvrtom valu nije bilo cijepljeno

"Svi naši sugrađani moći će koristiti slobodno i bez ograničenja usluge Gradske uprave Grada Sinja, a isto preporučujemo tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja. Stožer civilne zaštite Grada Sinja obavijestio je sve zaposlenike Grada, ustanove i tvrtke koje su u vlasništvu Grada Sinja koji se žele cijepiti i testirati da im je isto omogućeno. Gradska uprava neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izići ususret pod jednakim uvjetima", priopćili su.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene