Krunoslav Capak
Krunoslav Capak Foto: DNEVNIK.hr

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak najavio je da će Nacionalni stožer u petak donijeti odluku o uvođenju COVID potvrda u državne i javne službe koje počinje u ponedjeljak te da primjena kreće od utorka.


Nacionalni stožer civilne zaštite u petak će donijeti odluku kojom se od ponedjeljka uvode obvezne COVID potvrde u državne i javne službe, a njihova će primjena početi od utorka, potvrdio je za DNEVNIK.hr Nove TV ravnatelj Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Vezani članci COVID-19 Objavljeni novi podaci o broju zaraženih koronavirusom: Pogledajte kakvo je stanje u vašoj županiji Koronavirus, ilustracija Stožer objavio najnovije podatke o zaraženima koronavirusom: Provjerite stanje po županijama

Tako se primjena COVID potvrda odgađa za jedan dan jer je ranije Stožer najavio njihovu primjenu od 15. studenoga.

Dodao je i da se rezultati kućnih testova neće priznavati kako bi se moglo ući u zgradu državne i javne službe.

Ranije u četvrtak i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je da će od utorka svi nastavnici, učitelji i profesori, kao i drugi djelatnici škola, učilišta i fakulteta za dolazak na posao morati imati COVID potvrdu ili negativan test.

"Kontrolu će obavljati same institucije. Možda je to nama organizacijski nešto jednostavnije jer imamo čitače na vratima koje se mogu programirati na način da se COVID potvrdom može omogućit ulaz. U školama imamo osoblja koje se može u tom smislu posložiti", rekao je ministar obrazovanja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju