Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dociranje osudio i HND

VIDEO Kako je premijer izgubio živce zbog Mislava Bage: "Još jedan iz kampa. Kampist"

O političkoj sudbini Gabrijele Žalac HDZ će odlučivati idući tjedan, na sjednici Predsjedništva. Uhićenicu Žalac, koju danas ispituju o sumnjama da je krala iz resora koji joj je povjerio premijer jako hvali. Ali mu se pitanje Mislava Bage o bivšoj ministrici nije svidjelo.

"Mi kao stranka imamo različite mogućnosti u statutu pa ćemo sljedeći tjedan vidjeti kako dalje, što se tiče stranačkog statusa Gabrijele Žalac.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Gabrijela Žalac je, dok nije postala ministrica, bila godinama ekspert i dokazani stručnjak na raznim instancama u Vukovaru.

Moram priznati da nigdje drugdje nisam upoznao tko ima takvo znanje, entuzijazam i takvu kvalitetu u poznavanju EU fondova u to doba i mislim da je bila sjajna", govorio je danas premijer o bivšoj ministrici.

A ovako je razgovarao s reporterom Dnevnika Nove TV Mislavom Bagom.

"Jeste li se zapitali jesu li vaši radari možda malo loši kod odabira kadrova, kada vam se ovo događa u prošlom sazivu i sada?", pitao je Bago.

"Što se sada dogodilo?", premijer je tražio da pojasni.

"Ne sada, oprostite, lapsus", ispričao se reporter.

"Mogli ste se ispričati i za pobjedu nad koronom", docirao je Plenković.

"Ne mogu se ispričati kada postoji vaš citat da smo pobijedili koronu", kazao je Bago.

"U prvom poluvremenu", dodao je Plenković.

"Ali svi smo znali da dolazi i drugi val", nastavio je Bago.

"Postoje neka načela istinoljubivosti. Citirajte sve", rekao je premijer.

"Možda ste loš kadrovik", kazao je Bago.

"Ne, nisam, sve sam objasnio. Ona je dobila povjerenje. Što se tiče ovog slučaja vidjet ćemo kako će završitii. Ne sekirajte se vi kakav sam kadrovik. E to je najvažnije", rekao je Plenković.

"Puno toga lijepog i dobrog ste rekli o Gabrijeli Žalac. Pa zašto vam i dalje nije ministrica?", pitao je potom premijera Bago.

"Još jedan iz kampa. Kampist", odgovorio je Plenković.

"Iz čega?", priupitao je Bago i dodao: "Oprostite, kako to razgovarate sa mnom?"

"Ona je prestala biti ministrica 2019., ako ste vi pažljivo slušali kao što sada nepažljivo pratite što sam rekao u lipnju 2020. Objasnio sam kontekst, CV, doprinos, reference. Ako to niste čuli, to je vaš problem“, obrazlagao je Plenković.

"Ja sam sve dobro čuo, ali ne možete tako sa mnom razgovarati. I nisam kampist", dodao je Bago.

"Mogu, mogu. Sve mogu", završio je premijer.

Eto, tako to izgleda kada se premijeru postavi pitanje koje mu nije po volji.

Pitanja će Dnevnik Nove TV i dalje postavljati, pa nakon što je naše novinare nazvao transmiterima i sad evo kampistima, čekamo koju ćemo novu kvalifikaciju iz osobne riznice verbalnog bezobrazluka i bahatosti - čuti od predsjednika Vlade.

HND: "Ovo nije prvi put da docira"

Oglasio se i HND, koji je premijerovo ponašanje nazvao skandaloznim. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim današnje skandalozno ponašanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prema novinarima te napominje kako nisu mediji ti na koje bi premijer i predsjednik HDZ-a smio i trebao usmjeriti svoj gnjev zbog problema sa stranačkim kadrovima.

Premijer je danas više puta na krajnje neprimjeren način kritizirao novinare i analitičare jer ga, kako kaže, ne citiraju u cijelosti. Dok je danas odgovarao na novinarska pitanja o uhićenju bivše ministrice Gabrijele Žalac te njezinoj političkoj sudbini s obzirom na činjenicu da je i članica Predsjedništva HDZ-a, premijer se obrušio na kolegu Mislava Bagu, novinara Nove TV, kojeg je nazvao "još jednim iz kampa", "kampistom", a sve zbog Bagina pitanja zašto Gabrijela Žalac i dalje nije ministrica u Vladi ako je učinila toliko dobroga i lijepoga, kao što tvrdi premijer.

Premijer je u svom dociranju medijima istaknuo kako postoji "gro ovih dobronamjernih komentatora koji žive u takozvanim okvirima, ne prenose sve i kasnije citiraju jedni druge krivo bez da vide što je bilo izvorno". U tu skupinu uvrstio je i kolegu Marina Veršića, novinara Aljazeere, nakon što ga je kolega pitao "misli li da mu građani Hrvatske vjeruju kada kaže da je predan borbi protiv korupcije, dok je članica predsjedništva njegove stranke uhićena, a istražitelji će za nju tražiti istražni pritvor". Premijer je pritom prozvao i novinara N1 televizije Ivana Hrstića.

Hrvatsko novinarsko društvo daje punu podršku kolegama i još jednom upozorava kako ovo nije prvi put da najmoćniji političar u državi docira novinarima, da ih praktički vrijeđa i da im tumači kako bi trebali raditi svoj posao. Za HND je to neprihvatljivo. Pravo je svakog novinara da postavlja pitanja, a dužnost je premijera da na njih odgovori bez vrijeđanja onih koji rade u interesu javnosti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene